Foci

Hős járt a francia válogatottnál

A clairefontaine-i edzőtáborban meglátogatta a francia labdarúgó-válogatottat az a biztonsági ember, aki november 13-án megakadályozta egy terrorista bejutását a párizsi Stade de France-ba.

A clairefontaine-i edzőtáborban meglátogatta a francia labdarúgó-válogatottat az a biztonsági ember, aki november 13-án megakadályozta egy terrorista bejutását a párizsi Stade de France-ba.

Ön több mint egy hős

– mondta Salim Tooraballynak az együttes játékosa, Blaise Matuidi. A találkozót a L’Equipe című sportlap szervezte.

https://twitter.com/ThomasSotto/status/712827770750033920?ref_src=twsrc%5Etfw

A novemberi francia-német barátságos mérkőzés előtt Toorabally az aréna L jelű bejáratánál ellenőrizte a jegyeket. Egy feltételezett elkövető 40 perccel a meccs kezdete előtt itt akart belépő nélkül bejutni a stadionba, de a 42 éves biztonsági őr – aki mauritiusi bevándorló – megakadályozta ebben.

Toorabally azt mesélte, hogy a terrorista ezt követően tíz percig figyelte, hogyan zajlik a motozás, hogy majd egy másik bejáratnál újra próbálkozhasson. Ő azonban értesítette egyik kollégáját.

Amikor látta, hogy a munkatársammal beszélek, eltűnt a tömegben

– mondta Toorabally a L’Equipe-nek.

Arra a kérdésre, hogy a figyelmeztetése nélkül a férfi bejuthatott volna-e a stadionba, Toorabally a következőket válaszolta:

Ezt gyakran megkérdezik tőlem. Szerintem 50-50 százalék. Kinyithatta volna a kabátját, hogy a biztonsági ember csak a testét motozza meg, majd újra összecsukhatta, s besétálhatott volna

– mondta arra utalva, hogy az elkövető a kabátjába rejthette volna a robbanószerkezetet.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

November 13-a estéjén három bomba is robbant a Stade de France környékén. A párizsi terrorakciók legfőbb gyanúsítottja, a múlt pénteken őrizetbe vett Salah Abdeslam azt állította brüsszeli kihallgatásán, hogy a támadások estéjén fel akarta robbantani magát a nemzeti stadionnál, de az utolsó pillanatban visszakozott.

A támadássorozatot – amelyben 130 ember meghalt, 351 megsebesült – az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista csoport vállalta.

A június-júliusban Európa-bajnoki házigazda francia válogatott jövő kedden első alkalommal játszik majd hazai környezetben a terrorakció óta, vendége az orosz csapat lesz. Salim Toorabally ismét szolgálatban lesz a találkozón.

Ott leszek a Stade de France-ban, de most nem a bejáratnál, hanem az egyik tárgyalóban. Az átélt trauma után még nem akarok visszatérni a bejáratokhoz

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik