Foci

Hős járt a francia válogatottnál

24.hu
24.hu

2016. 03. 24. 14:33

A clairefontaine-i edzőtáborban meglátogatta a francia labdarúgó-válogatottat az a biztonsági ember, aki november 13-án megakadályozta egy terrorista bejutását a párizsi Stade de France-ba.

A clairefontaine-i edzőtáborban meglátogatta a francia labdarúgó-válogatottat az a biztonsági ember, aki november 13-án megakadályozta egy terrorista bejutását a párizsi Stade de France-ba.

Ön több mint egy hős

– mondta Salim Tooraballynak az együttes játékosa, Blaise Matuidi. A találkozót a L’Equipe című sportlap szervezte.

https://twitter.com/ThomasSotto/status/712827770750033920?ref_src=twsrc%5Etfw

A novemberi francia-német barátságos mérkőzés előtt Toorabally az aréna L jelű bejáratánál ellenőrizte a jegyeket. Egy feltételezett elkövető 40 perccel a meccs kezdete előtt itt akart belépő nélkül bejutni a stadionba, de a 42 éves biztonsági őr – aki mauritiusi bevándorló – megakadályozta ebben.

Toorabally azt mesélte, hogy a terrorista ezt követően tíz percig figyelte, hogyan zajlik a motozás, hogy majd egy másik bejáratnál újra próbálkozhasson. Ő azonban értesítette egyik kollégáját.

Amikor látta, hogy a munkatársammal beszélek, eltűnt a tömegben

– mondta Toorabally a L’Equipe-nek.

Arra a kérdésre, hogy a figyelmeztetése nélkül a férfi bejuthatott volna-e a stadionba, Toorabally a következőket válaszolta:

Ezt gyakran megkérdezik tőlem. Szerintem 50-50 százalék. Kinyithatta volna a kabátját, hogy a biztonsági ember csak a testét motozza meg, majd újra összecsukhatta, s besétálhatott volna

– mondta arra utalva, hogy az elkövető a kabátjába rejthette volna a robbanószerkezetet.

Generated by  IJG JPEG Library
Fotó: Europress fotóügynökség

November 13-a estéjén három bomba is robbant a Stade de France környékén. A párizsi terrorakciók legfőbb gyanúsítottja, a múlt pénteken őrizetbe vett Salah Abdeslam azt állította brüsszeli kihallgatásán, hogy a támadások estéjén fel akarta robbantani magát a nemzeti stadionnál, de az utolsó pillanatban visszakozott.

A támadássorozatot – amelyben 130 ember meghalt, 351 megsebesült – az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista csoport vállalta.

A június-júliusban Európa-bajnoki házigazda francia válogatott jövő kedden első alkalommal játszik majd hazai környezetben a terrorakció óta, vendége az orosz csapat lesz. Salim Toorabally ismét szolgálatban lesz a találkozón.

Ott leszek a Stade de France-ban, de most nem a bejáratnál, hanem az egyik tárgyalóban. Az átélt trauma után még nem akarok visszatérni a bejáratokhoz

– mondta.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

2014-09-10 00:00:00 ARCHIVE PICTURE - Dutch soccer legend Johan Cruyff during the annual Open Day of the Johan Cruyff Foundation in the Olympic Stadium in Amsterdam, Netherlands, 10 September 2014. During this special day, children with and without handicaps and disabilities have the opportunity to do sports at various venues and clinics. ANP KOEN VAN WEELLegszebb pillanataival búcsúzunk Johan Cruyfftól, Németalföld Maradonájától
Amszterdam, 2016. március 24.
2013. május 18-án, Amszterdamban készített kép Johan Cruyff holland labdarúgóról és edzõrõl. A háromszoros BEK-gyõztes és háromszoros Aranylabdás, valamint válogatottként világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes Cruyff 2016. március 24-én, 68 éves korában elhunyt. (MTI/EPA/Koen Van Weel) *** Local Caption *** 52321656Meghalt Johan Cruyff