Foci

Eb 2016: zárt kapuk mögött játszhatják a meccseket

Az UEFA alelnöke szerint a torna biztosan nem marad el.

A keddi brüsszeli terrortámadás után ismét felmerült annak a lehetősége, hogy nézők nélkül rendezik meg a kevesebb mint három hónap múlva kezdődő franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit. Erről nyilatkozott az UEFA alelnöke, Giancarlo Abete – írja a Sky Sports.

Nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy zárt kapuk mögött játsszák majd a mérkőzéseket. Az Európa-bajnokság egy olyan esemény, amelyet nem tudunk elhalasztani vagy törölni. A felkészülési mérkőzések esetében más a helyzet, ott megoldható, hogy másik időpontban mérkőzzenek meg a csapatok.

A keddi robbantások miatt elmaradt a belga válogatott edzése, de veszélybe került a Portugália elleni összecsapás megrendezése is.

A novemberi párizsi események után is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint nézők nem lesznek a stadionokban a kontinensviadal alatt. Akkor az UEFA versenyigazgatója, Martin Kallen úgy nyilatkozott, csak abban az esetben bonyolíthatják le az adott meccset üres lelátók előtt, ha azt át kell vinni egy másik stadionba.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik