Foci

Nagyon távol került a világbajnokságtól a futsalválogatott

Szabálytalan gól is kellett az olasz sikerhez.

Azt már a sorsolás pillanatában tudni lehetett, hogy a magyar férfi futsalválogatottól bravúr kell, ha ki  akar jutni a világbajnokságra. A pótselejtezőn ugyanis a világranglista negyedik helyén álló Olaszország volt az ellenfél. Az odavágót kedd este rendezték Miskolcon.

Az első félidőben veszélyesebben játszott az olasz válogatott, de a mieink egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. Több lehetőség is adódott Sito Rivera csapata előtt, nem meglepő módon a válogatott legjobbja, Dróth Zoltán volt elemében.

A kazaj Kajrat Almaty együttesében profiskodó játékos kis híján parádés gólt szerzett a 11. percben, félfordulatból leadott lövését hatalmas bravúrral védte Mammarella.

A fordulást követően gyakorlatilag egy perc alatt eldöntötték a mérkőzést a vendégek. A 23. percben egy szöglet után Merlim kapáslövése talált utat a kapuba. Azonnal jött a második, igaz az minden bizonnyal szabálytalan volt. Mammarella dobta ki a labdát, Fortino pedig valószínűleg nem ért hozzá, mielőtt a hálóba került a labda. Futsalban ha játékban van a labda, a kapus akkor is csak lábbal találhat a kapuba.

Becsülettel küzdött a magyar nemzeti együttes, de a parádézó olasz portás ellen nem volt ellenszer. Hat perccel a vége előtt Merlim újabb gólt szerzett, amellyel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást.

A visszavágó sem lesz egyszerű, ott ráadásul Dróth sem játszhat eltiltás miatt.

Eredmény – Futsal, vb-pótselejtező, odavágó

Magyarország – Olaszország 0-3 (0-0)
Gólszerző: Merlim (23., 34.), Fortino (24.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik