Foci

Storck: Nem akarom, hogy meglepetés érjen minket az Európa-bajnokságon

Lehetnek még meglepetések a keretben, május végén minden kiderül.

Hétfő délután sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombati Horvátország elleni felkészülési mérkőzésre készül.

Bernd Storck szövetségi kapitány mellett három játékos, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs és Németh Krisztián vett részt a sajtótájékoztatón. Mindhárom futballista elmondta, hogy jó állapotban érkezett meg Telkibe, sérülés és betegség sem hátráltatja őket.

A Katarba igazoló Németh a klubváltását érintő kérdésre így válaszolt:

A lehetőségekhez képest a legjobb megoldás született. Remélem, jó döntést hoztam és az idő engem igazol majd.

A nemzeti együttes háza táján remek a hangulat, sokak nem találkoztak a Norvégia elleni pótselejtező óta.

A szombati összecsapással kapcsolatban mindhárom játékos egyetértett abban, nem az a fontos, hogy a horvátok hogyan játszanak ellenünk, hanem hogy mi mit mutatunk. Természetesen mindenki győzni szeretne déli szomszédaink ellen.

Dzsudzsák a klubcsapatánál lévő helyzetét is tisztázta:

Nem volt konfliktusom, aminek nincs alapja, arra fölösleges is reagálni. Nem történt semmi. Ez a mostani hétvége volt a második alkalom, hogy nem játszottam, ezer valahányszáz percet játszottam. Ha bármi probléma lenne az elmondanám, de nincs ilyen. Persze az engem is idegesít ha kimaradok, de ilyenkor duplán kell dolgozni, hogy vissza tudjam magam verekedni a kezdőbe, hogy aztán jó formában érkezhessek haza a válogatotthoz.

 

A játékosok mielőtt elmentek volna, beálltak az őket ábrázoló figurák mellé.

Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu

A labdarúgók után érkezett a szövetségi kapitány is. Storck először is köszönetet mondott Csányi Sándornak, hogy bizalmat szavazott neki a hosszabbítással.

A német szakember két részre osztotta a keretet, ugyanis vannak, akiknek még előrébb kell lépniük fizikailag. Kádár Tamás játéka még kérdéses, a sérült Lovrencsics Gergőt pedig Bese Barnabás pótolja, aki nem egészen ugyanazt a pozíciót tölti be.

A kapitány választása azért esett a horvátokra, mert szeretne erős ellenfelek ellen játszani az Eb előtt, hiszen ott is nehéz csapatokkal mérkőzünk majd meg. Ezek a mérkőzések nem barátságos összecsapások, hanem felkészülési találkozók. A mieink 4-2-3-1-ben állnak majd fel, ahogy Horvátország is.

A játékosoknak meg kell mutatniuk, hogy az Eb-n is fel tudják venni a versenyt az ellenfelekkel. A második félidőben biztosan sok cserét hajtunk majd végre

– mondta Storck.

A szombat mérkőzéssel szeretne a kapitány köszönetet mondani a szurkolóknak, mert a pótselejtezőn 12. emberként buzdították a csapatot.

Leandro és Vanczák Vilmos már nem lesz kerettag, de meglepetések még lehetnek, május 30-án kiderül minden.

Szeretném látni, mit tud a csapat. Fontos, hogy megfelelően felkészüljünk és mindenki megfelelő mennyiségű lehetőséget kapjon. Meg kell nézni, hol vannak a határaink, milyen hibáink vannak, miben kell még javítanunk. Könnyű ellenfelek ellen ezeket nem látnánk meg. Nem akarom, hogy meglepetés érjen minket az Európa.bajnokságon

– zárta mondandóját a német mester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik