The Pearl - Doha - Qatar
Foci

Katarnak nincs elég hotelszobája a világbajnokságra, úgyhogy sivatagi táborokat építenek

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 03. 19. 16:57

Korábban a témában:

Újabb őrült hír látott napvilágot a a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság amúgy is kiemelt figyelmet kapó előkészületeiről.

Hogy világbajnokságot rendezzen, egy országnak 60 ezer hotelszobát kell biztosítani a helyszínre érkező szurkolóknak és turistáknak, hogy teljes kényelemben élvezhessék a tornát.

A Katari Turisztikai Hivatal adatai szerint viszont a gazdag ázsiai ország “csak” 20 700 hotelszobával rendelkezik jelen pillanatban.Ez valamivel több, mint az előírt szám harmada.

Berber camp in the Sahara desert, Morocco
Fotó: Thinkstock

Mi fog történni? A FIFA elveszi a rendezés jogát Katartól és új pályázatot ír ki a viadalról.

Természetesen nem. A Doha News értesülései szerint Katar sivatagi táborokat építene, hogy megfeleljen a FIFA követelményrendszerének. A másik ötletük az, hogy egy 6000 férőhelyes óceánjáró hajót is biztosítanak a rajongók számára.

És ez teljesen komoly.

Katarban úgy vélik, a drukkerek élveznék a táborozást, hisz novemberben és decemberben tomboló hőség uralkodik arrafelé.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Felcsút, 2015. április 3.
Az OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Puskás Akadémia - Ferencváros labdarúgó-mérkõzés a felcsúti Pancho Arénában 2015. április 3-án.
MTI Fotó: Illyés TiborA hajrában vérzett el az Újpest, ikszelt Felcsúton a Vidi
Felcsút, 2014. április 17.
A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna 2014. április 17-én. A stadiont a hetedik alkalommal kiírt, hagyományosan húsvétkor megtartott Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna április 21-i fináléjával avatják fel.
MTI Fotó: Máthé ZoltánCsöppet se aggódjon, ha a tévé épp nem közvetít Felcsút-meccset