Foci

BL-sorsolás: na erre a párosításra kevesen számítottak

A címvédő FC Barcelona az Atlético Madriddal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Annak azért viszonylag kicsi volt az esélye, hogy a két spanyol csapatot Fortuna összeboronálja, de sikerült neki. A párosítások alapján éppen a Barca-Atlético párharc ígérkezik a legizgalmasabbnak, lévén, ha valamelyik csapat képes megfojtani a katalánok játékát, az talán éppen a Diego Simeone vezetése alatt álló, brutál kemény védekezéséről híres madridi alakulat.

Ne feledjük azt sem, az Atlético a 2013–2014-es szezonban épp itt, a BL-negyeddöntőben búcsúztatta a Barcelonát.

Megkockáztatjuk hát, egyik fél sem fogadta szívébe a sorsolás alkalmával közreműködő, az olasz válogatottal 2006-ban világbajnokságot nyerő Gianluca Zambrottát.

A Madrid rendkívül erős.Nem hiszem, hogy kaphattunk volna nehezebb ellenfelet. Mindenki tudja, fantasztikusan védekeznek

– reagált a sorsolásra Javier Bordas, a Barcelona elnökségi tagja, aki megállapította azt is, a negyeddöntőben természetes, hogy ilyen játékerőt képviselő ellenfelekkel futsz össze.

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője érdekes módon kifejezetten örült, hogy a Barcelonát kapta a csapata. Vagy csak tetette…

Izgalommal tölt el a párosítás. A Barcelona a világ legjobb csapata. Nincs is annál jobb, mint amikor a legjobbal mérkőzhetsz meg

– mondta Simeone.

Az előző körben a legutóbbi sorozat döntősét, a Juventust kiejtő Bayern München a portugál Benficát kapta, míg a Real Madrid a Wolfsburgot. Az egyetlen angol csapat, a Manchester City a Chelsea-t búcsúztató Paris Saint-Germainnel csap össze.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, párosítás:

VfL Wolfsburg (német)-Real Madrid (spanyol)
Bayern München (német)-Benfica (portugál)
FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol)
Paris Saint-Germain (francia)-Manchester City (angol)

Az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák. A negyeddöntők első mérkőzéseit április 5-6-án, a visszavágókat pedig április 12-13-án rendezik.

A további program:
Április 15.: az elődöntő sorsolása (Nyon)
Április 26-27.: elődöntő, első mérkőzések
Május 3-4.: elődöntő, visszavágók
Május 28.: döntő, Giuseppe Meazza Stadion (San Siro), Milánó, Olaszország

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik