Foci

Európa Liga: tovább él a spanyol dominancia?

A címvédő Sevilla mellett a Villarreal, valamint a Valencia-Athletic Bilbao párharc győztese is ott lehet a legjobb nyolc között a labdarúgó Európa Ligában, amelynek nyolcaddöntős párharcaiban csütörtök este rendezik a visszavágókat.

A Sevilla múlt csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott a svájci Basel otthonában, s hazai pályán jó esélye van arra, hogy kiharcolja a továbbjutást. Az andalúziai együttes a legutóbbi két EL-kiírást megnyerte, így sorozatban harmadik diadaláért küzd.

A Villarreal az első meccsen 2-0-ra nyert saját közönsége előtt a Bayer Leverkusen ellen, s ezt a kétgólos előnyt kellene megtartania Németországban.

Érdekes, hogy a Sevilla és a Villarreal vasárnap a spanyol bajnokságban épp egymással játszott előbbi együttes otthonában, s akkor 4-2-es sevillai siker született.

Az Athletic Bilbao 1-0-ra győzött múlt csütörtökön a vendég Valencia ellen, így a csütörtöki visszavágó izgalmas lehet, bár a bajnokságban a Valencia hazai pályán nem rendelkezik túlságosan acélos mérleggel, a Bilbao viszont a Primera Divisiónban kifejezetten “szeret” idegenben játszani.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Az egyetlen még versenyben lévő olasz csapat, a Lazio a Prágában elért 1-1-es döntetlen után otthon vívhatja ki a negyeddöntőbe jutást, míg az ukrán Sahtar Donyeckre a hazai pályán aratott 3-1-es siker után az Anderlecht stadionjában vár kemény összecsapás.

Az angol házicsatában a Liverpool áll jobban, de vélhetően nem lesz könnyű megőriznie kétgólos előnyét a Manchester United vendégeként.

A Fenerbahcénak az 1-0-s hazai győzelem után Bragában idegenbeli gólra, vagy nagyon jó védekezésre lesz szüksége a továbbjutáshoz, míg a Borussia Dortmund és a Tottenham Hotspur párharcában a londoni visszavágó formalitásnak tűnik, tekintettel a németek múlt heti 3-0-s győzelmére.

Európa Liga – nyolcaddöntők, visszavágó:

Lazio (olasz)-Sparta Praha (cseh) 19.00 (az első mérkőzésen: 1-1)
Bayer Leverkusen (német)-Villarreal (spanyol) 19.00 (0-2)
Valencia (spanyol)-Athletic Bilbao (spanyol) 19.00 (0-1)
Anderlecht (belga)-Sahtar Donyeck (ukrán) 21.05 (1-3)
Braga (portugál)-Fenerbahce (török) 21.05 (0-1)
Manchester United (angol)-FC Liverpool (angol) 21.05 (0-2)
Sevilla (spanyol)-Basel (svájci) 21.05 (0-0)
Tottenham Hotspur (angol)-Borussia Dortmund (német) 21.05 (0-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik