Foci

Európa Liga: hazai pályán sem nyert, így kiesett a Manchester United

A Dortmund kettős győzelemmel ment tovább a Tottenham ellen.

A csütörtök esti Európa Liga nyolcaddöntő visszavágók közül talán a legjobban várt mérkőzés a Manchester United – Liverpool összecsapás volt. Egy héttel ezelőtt a Pool 2-0-ra győzött az Anfield Roadon, de nagyobb előnyt is szerezhetett volna, a United David de Gea bravúrjainak köszönhetően maradt életben.

Az első nagy helyzetig a 18. percig kellett várni, akkor Lingard közeli fejesét bravúrral védte Mignolet. Ez után felpörögtek az események, itt is, ott is adódott nagyobb helyzet. Fél óra elteltével megszerezte a vezetést a United. Clyne teljesen feleslegesen buktatta Martialt a büntetőterületen belül, a sértett pedig értékesítette a tizenegyest (1-0).

A bekapott gól után hamar válaszolhatott volna a Klopp-csapat, de Sturridge szabadrúgása a lécen csattant, Henderson pedig ordító ziccerben rontott. A játékrész utolsó másodperceiben aztán összejött az egyenlítés, Coutinho  becsapta Varelát, majd gyönyörű mozdulattal a kapus válla mellett a kapuba emelt (1-1).

A fordulást követően már nem tudott újítani a van Gaal-csapat, a Liverpool végig kézben tartotta a második negyvenöt percet. A Vörösök előtt több lehetőség is adódott kontrából, de azokat rendre elszórakozták.

A Tottenham csapatának esélye sem volt, hogy ledolgozza a Dortmundban összeszedett háromgólos hátrányát, sőt a Borussia a White Hart Lane-en is győzni tudott, méghozzá egy Aubameyang duplával. A gaboni első gólja igazán szépre sikeredett.

A Sevilla tíz perc alatt eldöntötte a továbbjutást a Basel ellen. A svájci 0-0 után az andalúziai visszavágón a 35. percben Rami köszönt be, majd Gameiro duplázott két perc alatt.

A Braga az eredmény ellenére két szoros mérkőzésen kerekedett a Fenerbahce fölé, míg a Shaktar kettős győzelemmel ment tovább az Anderlecht ellen.

Eredmény – Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester United – Liverpool 1-1 (1-1)
Gólszerző: Martial (32. – büntetőből) ill. Coutinho (45.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3-1-es összesítéssel

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Gólszerző: Son Heung-Min (74.) ill.  Aubameyang (24., 71.)
Továbbjutott: a Borussia Dortmund, 5-1-es összesítéssel

Braga – Fenerbahce 4-1 (1-1)
Gólszerző: Hassan (11.), Josue (67. – büntetőből), Stojiljkovic (74.), Silva (83.) ill. Potuk (45+3.)
Kiállítva: M. Topal (67.), Potuk (87.), Sen (90+7.)
Továbbjutott: a Braga, 4-2-es összesítéssel

Sevilla – Basel 3-0 (3-0)
Gólszerző: Rami (35.), Gameiro (44., 45.)
Továbbjutott: a Sevilla, 3-0-ás összesítéssel

Anderlecht – Shaktar Donetsk 0-1 (0-0)
Gólszerző: Alves da Silva (90+3.)
Kiállítva: Mbodji (87.) ill. Kucher (85.)
Továbbjutott: a Shaktar, 4-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik