Foci

Magyar Kupa: fél lábbal már a döntőben az Újpest

Lencse László duplázni tudott.

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseit rendezik szerdán, a délután négy órakor kezdődő mérkőzésen a bajnokságban harmadik Újpest fogadta a sereghajtó Békéscsabát.

A találkozó nem túl nagy iramban csordogált, az első nagy helyzetig a 32. percig kellett várni. Akkor Kabát 17 méterről leadott lövését kiütötte Poleksic a jobb alsó elől. Két perccel később Vaskó lábáról a saját kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

Az első félidő még két veszélyesebb lehetőséget tartogatott, mindkettő Balogh nevéhez fűződik. Előbb egy szép összjáték után lőtt fölé 15 méterről, majd a tizenhatos előteréből csavart mellé.

A második játékrészben már góllá érett az Újpest mezőnyfölénye. Az 53. percben Andric verte meg ellenfelét a bal oldalon, a visszagurított labdát pedig Lencse hét méterről a rövid felső sarokba helyezte (1-0). A hajrában már nem volt fölényben a vendéglátó, mégis kettőre növelte az előnyét. Ismét Lencse talált a kapuba – igaz lesről – a frissen beállt Hazard passza után (2-0).

A visszavágót április 13-án rendezik a Viharsarokban, amelyet jó helyzetből várhatnak a lilák.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés

Újpest – Békéscsaba 2-0 (0-0)
Gólszerző: Lencse (53., 86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik