Foci

Szégyent hozott a BL-re a City és a Dinamo Kijev

Így is történelmet írt az angol együttes.

A Manchester City idegenben 3-1-re legyőzte a Dinamo Kijev csapatát, így kényelmes helyzetből várhatta a hazai visszavágót. Valószínűleg azok a nézők, akik ezt a találkozót választották, abban bíztak, hogy egy jó meccset látnak, mondván nyomás nélkül játszhat mindkét együttes.

Sajnos hatalmasat kellett csalódniuk. Az első félidőben kaput eltaláló lövése sem volt a Citynek, az ukránok a statisztikák szerint egyszer eltalálták Joe Hart ketrecét. A játékrész legizgalmasabb jelenetei a sajnálatos cserék voltak. A hetedik percben a csk, Vincent Kompany kapott a combjához és kért cserét. A 24. percben a másik középhátvéd, Nicolas Otamendi is megsérült, így a Mangala, Demichelis páros játszott a védelem tengelyében.

A fordulást követően egy kicsit (de tényleg nagyon kicsit) felpörgött a játék, Jesús Navas révén a kapufát is eltalálták a vendéglátók. A Kijev egy Andriy Yarmolenko bombával riogatott, de a középre tartó kísérletet simán fogta Hart.

Gól nem esett, így a City története során először bejutott a negyeddöntőbe. A pénteki sorsoláson mindenki őket szeretné kapni, ez a keddi játék alapján borítékolható.

Nem túlzás azt állítani, hogy az idei Bajnokok Ligája szezon legrosszabb mérkőzését játszotta a két együttes. A rendező a második félidőben nem egyszer mutatott a lelátón ásítozó drukkereket.

A hétvégén a Mnchester United elleni városi derbi vár a Pellegrini-csapatra, ilyen teljesítmény még a gyengélkedő United ellen is kevés lesz. Pedig a City bajnok akar lenni.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester City – Dinamo Kijev 0-0
Továbbjutott: a Manchester City, 3-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik