Foci

Storck olyan játékosokra is számít, akikre eddig sohasem

24 fős keretet hirdetett a szövetségi kapitány.

A franciaországi kontinenstornára készülő magyar labdarúgó-válogatott jövő hét szombaton (március 26.) a szintén Eb-re készülő Horvátországgal játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában. Három játékos kerettagságáról beszámolt az MLSZ Twitter-csatornája.

Ennek értelmében a debreceni Korhut Mihály, a Pogon Szczecin légiósa, Gyurcsó Ádám, valamint a Lipcsében védő Gulácsi Péter ott lesz a vasárnap kezdődő edzőtáborban.

Gyurcsó eddig 12 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, legutóbb 2014. november 18-án Oroszország ellen, akkor még Dárdai Pál volt a kapitány. A szélső tehát Storck irányítása alatt még nem volt kerettag, akárcsak a debreceni balbekk és a lipcsei hálóőr.

Korhut Mihály háromszor volt válogatott, kétszer Pintér Attila, egyszer pedig a Hertha jelenlegi edzőjének kapitánykodása idején. Gulácsi Péter sem volt még az együttes tagja, mióta Storck a kapitány.

A horvátok kapitánya már korábban kijelölte a keretét.

Nem sokkal később a 24 fős keret is olvasható volt a szövetség honlapján. A már említett három futballistán kívül nincs nagy meglepetés a névsorban. Bernd Storck így nyilatkozott:

A felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy egy nemzetközileg magasan jegyzett, erős rivális ellen játszhatunk barátságos mérkőzést, mint amilyen Horvátország válogatottja. Az összetartás hetének első napjaiban a fizikai felkészülésé lesz a főszerep. Ezt követően pedig a horvátok elleni mérkőzésre való közvetlen felkészülés következik. A legfontosabb, hogy olyan játékosokat hívtam meg a keretbe, akik rendszeresen játszanak klubjaikban, többségüknek kellő meccsrutinja van

A magyar labdarúgó-válogatott kerete Horvátország ellen

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Liverpool, angol), Gulácsi Péter (RB Leipzig, német)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton), Guzmics Richárd (Wisla Kraków, lengyel), Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Kádár Tamás (Lech Poznan, lengyel), Korhut Mihály (Debrecen)
Középpályások: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan, lengyel), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg, német), Gera Zoltán (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőr), Kleinheisler László (Werder Bremen, német)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor, török), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin, lengyel), Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (al-Garafa SC, katari), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa, lengyel), Priskin Tamás (Slovan Bratislava, szlovák), Szalai Ádám (Hannover, német)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik