Foci

Korábbi csatára ejtette ki a Chelsea-t az FA Kupából

Szombaton kora este egy mérkőzést rendeztek a labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében, az Everton hazai pályán fogadta a Chelsea-t. A két együttes nagyot küzdött, még akkor is, a a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Bő 70 percen keresztül úgy tűnt, hogy a felek majd még egyszer randevúznak, ám a hajrában jött az a Lukaku, aki épp a londoniaktól érkezett Liverpoolba.

A belga csatár előbb a 77. percben mutatott be egy nagyszerű szólót, Cahill talán még most is a labdát keresi. Lukaku aztán a támadás végén kilőtte az alsó sarkot.

Nem sokkal később egy remek kiugratást kapott, akkor is higgadt maradt és Courtois alatt a kapuba lőtt, ezzel el is döntve a párharcot.

A hajrában a piros lapoké volt a főszerep: előbb Diego Costa kapta meg a második sárgáját, majd Barry is hasonló sorsa jutott hazai oldalról. Az Everton végül 2-0-ra nyert, így ott van az FA-kupa elődöntőjében, míg a Chelsea a héten a Bajnokok Ligája után újabb kupasorozatból esett ki.

Vasárnap Arsenal-Watford, Manchester United-West Ham United párharcokat rendeznek, míg a Crystal Palace már pénteken megváltotta a jegyét a legjobb négy közé.

Eredmény – FA-kupa, negyeddöntő

Everton – Chelsea 2-0 (0-0)

Gólszerző: Lukaku (77., 82.)

Piros lap: Barry (87.) illetve Costa (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik