Foci

A Puskás Akadémia a Fradi, Egervári az Újpest ellen készül bravúrra

Érdekes találkozókra van kilátás szombat délután.

A szokásoknak megfelelően szombat délután mind a hat mérkőzést lejátsszák az OTP Bank Liga aktuális fordulójában, jelen esetben a huszonötödikben. Mindegyik találkozóval kapcsolatban megírtuk, hogy mire, esetleg kire kell figyelni.

Újpest-DVTK

Felszálló ágban lévő DVTK találkozik az év végi önmagát kereső Újpesttel. Egervári Sándor érkezésével némileg feljavult a játék. A válogatott egykori szövetségi kapitánya meghúzta azt, amit eddig senki sem mert, egyszerre szavaz bizalmat két olyan, kimondottan kreatív középpályásnak, Koman Vladimirnek és Bognár Istvánnak, akiket rendre az a vád ért eddig, hogy nem tudnak védekezni.

Bognárt ezért sem Szivics, sem Bekő nem játszatta, holott amikor a 24 éves egykori újpesti támadó középpályás a pályán volt, rendre emlékezetes megoldások fűződtek a nevéhez. Egervári ráérzett kiválóan, hogy Bognár estében a védekezés feladatát minimumra szabdta, mögötte Elek védi a “hátországot”, így a középpályás igazi értékei domborodnak ki végre. Üde színfoltja az NB I-nek, és az Újpestnek erősen fel kell készülnie a semlegesítésére.

Videoton-Békéscsaba 1912 Előre

A megtáltosodott Békéscsaba egy formán kívüli Videotonhoz utazik. De lehet, hogy nem táltosodott meg? Csak kezdik megszokni az NB I tempóját. A Vidinél végre saját formáját hozó Feczesin Róbertre, míg a túloldalon lassan 100%-os formát mutató egykori liverpooli játékos Nathaniel Eccleston-ra kell odafigyelni. Eccleston az angol futballból érkezett, ezért a kemény játék híve.

Jó rúgótecnikával rendelkező játékos, aki igazi center, bármilyen helyzetből képes gólt rúgni. A csabaiak játéka az ő érkezésével megváltozott. A csatárra játszó vendégek megpróbálják felvenni a versenyt a passzos játékra építő fehérváriakkal. Vaskó vezérletével stabilizálódott a védelem, így nehéz dolga lesz a Vidinek. Hogyha a Békéscsaba komolyan gondolja a bentmaradást, akkor innentől kezdve bravúrokat kell bemutatnia.

Paks-Vasas

Vasas: jött egy német edző, összeállt egy világbajnoki bronzérmes védelem Angyalföldön, de a szervezettebb játék nem párosult még sok ponttal. A Korcsmár-Debreceni belső védőpáros utoljára Egyiptomban játszott együtt, akkor is remekül megértették egymást. A támadóknak most is nehéz dolguk van velük, ezt legutóbb a Honvéd és a DVSC is megtapasztalta már.

Puskás Akadémia - Vasas (Array)
Fotó: MTI

 

A Vasas mindkét meccsét nullára hozta, de a gólokkal a támadók adósak maradnak. Egyelőre ezért nincs előrelépés. Pakson tehetik meg a felzárkózás első fontos lépését. Tegyük hozzá, jó meccset a nagy tét ellenére nem várunk. No nem mintha ügyetlen játékosok kergetnék a labdát, de a Fehérvári úti stadion gyepe ultragáz, a gurított passz öt méter után térdmagasságban pattog,  így egészen biztos, hogy sok hibával tarkított, de legalább küzdelmes mérkőzésre van kilátás.

Debrecen-Honvéd

A tavaszt jó formában kezdő debreceni alakulat fogadja az egyre inkább magára találó kispesti gárdát. A debreceniek elvesztették Balogh Norbertet, de érkezett helyette a parádés formát mutató Holman Dávid.

A Lengyelországból visszatérő irányító középpályásnak jelentős szerepe van abban, hogy a Loki egészen a második helyig küzdötte fel magát. Jól lő, cselez és megtalálja mindig a kapu előtt érkező társát. Ezt bizonyítja a kiosztott három gólpassza is. A kispestiek csak megnehezíteni tudják ellenfelük dolgát.

MTK-Haladás

A múlt héten az Újpestet gyenge játékkal legyőző MTK azzal a Haladással csap össze, aki egy pontot elcsent a lila fehérektől. A kék fehéreknél még nem látjuk az edzőváltás előnyét, míg a szombathelyi alakulat az őszi teljesítményhez képest eléggé negatív formát mutat.

Egy játékost lehet kiemelni a párharcból az pedig Torghelle Sándor, aki a hátán viszi a fővárosiakat. A három veterán, Király Gábor, Halmosi Péter és az előbb említett Torghelle arra buzdít minket, hogy kiegyensúlyozott mérkőzést láthatnak a nézők. A Haladásnak előnyére válhat a rutin.

Ferencváros-Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia az elmúlt fordulókban önmagát meghazudtoló módon játszó Ferencvároshoz utazik. A Forró-Fiola duó biztosan mindent megtesz, hogy semlegesítse Bödét.

A Fradi húsz pontos előnnyel vág neki a találkozónak így nyugodtan focizhatna, de mint tudjuk a Groupama Arénában mindig a három pont az elfogadott. Muszáj nyernie a zöld-fehéreknek, viszont a felcsútiak sem fogják könnyen adni a bőrüket ezért egy jó mérkőzésre számíthatunk.

Szerző: Trakperger Márk

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik