Foci

Remekül fociztak lányaink Cipruson

A női labdarúgó válogatott harmadik mérkőzésén 1-0-ra nyert Írország legjobbjai ellen.

A magyar válogatott az olaszoktól és az osztrákoktól elszenvedett vereségek után a csoport harmadik helyéért lépett pályára a Ciprus Kupán, az ellenfél a világranglistán a mieinknél tíz hellyel jobban álló ír együttes volt – számolt be az mlsz.hu.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az írek csak a szünet után tudtak veszélyeztetni, a 48. percben Bírónak kellett nagyot védenie. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, a mieink enyhe fölényben játszottak, és a 75. percben Szabó Viktória szabadrúgásból megszerezte a vezetést is (1-0).

A hajrá az ellenfélé volt, az írek a 80. percben büntetőt is kaptak, de a kapu fölé lőttek tizenegyesből. A hajrát fegyelmezett védekezéssel sikerült kapott gól nélkül zárnunk, így egygólos győzelmünkkel ért véget a találkozó.

Ciprus Kupa, női labdarúgótorna, eredmény:

Magyarország-Írország 1-0 (0-0)

Magyarország: Bíró Barbara – Papp Dóra (Mosdóczi Evelin, 80.), Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia (Szabó Viktória, 58.), Tóth Gabriella – Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin – Szuh Erika (Smuczer Angéla, 67.), Vágó Fanni (Sipos Lilla, 82.), Tóth Alexandra (Zágor Bernadett, 56.) – Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 89.)
G.: Szabó Viktória 76.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik