Foci

Magyarországról zsarolják a vezető fociklubokat

Ezt állítja az egyik legnagyobb spanyol sportnapilap, a Marca.

A marca.com egészen pontosan úgy fogalmaz hétfői cikkében, hogy a Budapesten élő 27 éves Rui Pinto, bűnzőii múlttal rendelkezik, és a jelenlegi úgy tűnik, hacker technikákákkal szerzett információkat gyűjt egyes klubok és azok játékosai közt fennálló szerződésekről, majd ezeket a Football Leaks oldalon szivárogtatja ki.

A cikk szerint a portugál srác üzletmenete sajátos, mert nem a labdarúgás tisztasága a fő cél. Sőt. Miután megszerzi a titkos információkat, előbb ügyvédjén keresztül megzsarolja az adott klubot és ha nem fizetnek, tereget.

A Marca azért ennyire érzékeny ebben a témában, mert a fővárosi lap köztudottan a Real Madid “házi újsága”, így nem lehet azon csodálkozni, hogy az érintett játékosok – Modric, Di María, Morata, Özil, Anthony Martial, Gareth Bale, Xabi Alonso, C. Ronaldo, Tony Kroos, David De Gea, James Rodriguez, Xabi Alonso, Jackson Martinez, stb. – többsége vagy még mindig a Királyi Gárda játékosa volt, vagy éppen a madridiak üzleteltek vele nemrég.

A spanyol lap egy facebook képet is közölt az állítólagos elkövetőről. Megkockáztatjuk, elég biztos lehet az információjában, mert ha nem, úgy a képen látható fiatalember hatalmas pert akaszthat a nyakukba.

Korábban a Spiegel is írt már az “emberről, akit mindenki keres”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik