Foci

Öt ok, amiért a jövő nagy sztárja lehet a Manchester 18 éves csatára

Kicsoda a Manchester United 18 éves hőse?

ITT kiderül.

Marcus Rashford – van, ki ezt a nevet nem hallotta még? A Manchester United focicsapatának mindössze 18 éves játékosa csütörtökön a dán Midtjylland elleni Európa Liga-meccsen, majd vasárnap az Arsenal elleni bajnoki rangadón is duplázott. A hullámzóan teljesítő Vörös ördögök mindkét meccset megnyerték, így Rashford már most valóságos hőssé vált.

Az Independent öt pontba szedte, miért lehet ő a jövő sztárja. Vagy legalábbis miért kell odafigyelni rá:

  • első felnőttmeccsén, az első lövésből szerzett gólt a Midtjylland ellen;
  • első angol bajnokiján is rögtön betalált az első kapura lövéséből az Arsenal ellen;
  • ő a legfiatalabb, duplával debütáló játékos a Premier League történetében, 18 éves és 120 napos volt vasárnap;
  • Wayne Rooney is 18 évesen és 120 naposan jegyezte az első kétgólos mérkőzését az angol bajnokságban;
  • Rashford már most annyi találatnál jár (négynél) a United színeiben, mint amennyit Radamel Falcao szerzett a Vörös ördögöknél, csak míg a fiatal játékosnak ehhez elég volt 170 perc, addig a kolumbiai csatár 29 mérkőzésen termelt ennyit az előző szezonban.

Természetesen Louis van Gaalt is az angol csatárról faggatták az Arsenal ellen 3-2-re megnyert meccs után (amin Rashford kiosztott egy gólpasszt is), a holland pedig nem győzte dicsérni játékosát:

A fiatalok az első meccsükön mindig jól játszanak. A másodikon már sokszor nem, ebből is látszik, hogy Marcus egy speciális tehetség.

A forduló hőse visszafogottan csak annyit mondott a Sky Sportsnak, alig hiszi el, hogy játszott a Premier League-ben. Az, hogy két gólt is szerzett, csak a ráadás. Abban bízik, hogy a Manchester Unitednek sikerül megőrizni ezt a lendületet a folytatásra is.

Rashford duplája az Arsenal ellen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik