Foci

Büntetőpárbajban nyerte idei első trófeáját a Manchester City

A Manchester City vitte a haza az angol labdarúgó Ligakupát, miután a londoni Wembley Stadionban rendezett vasárnapi döntőben 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 3-1-re legyőzte a Liverpoolt.

A gól nélküli első félidőt követően a Manchester City került előnybe: a szünet után a brazil Fernandinho éles szögből leadott lövése a Liverpool belga válogatott kapusának, Simon Mignolet-nak hóna alatt került a hálóba.

A rendes játékidő hajrájában szintén egy brazil játékos volt eredményes, Philippe Coutinho gólja az egyenlítést jelentette a Liverpool számára. Ez volt a Vörösök első lövése a meccsen, amely eltalálta az ellenfél kapuját – írja az MTI.

A hosszabbítás során nem született gól, a tizenegyes-párbajban pedig a Manchester argentin kapusa, Wilfredo Caballero kivédte Lucas Leiva, Coutinho és Lallana lövését is, így jelentős szerepet vállalt csapata sikerében.

A Liverpool magyar válogatott hálóőre, Bogdán Ádám a cseresorból nézte végig a finálét.

A Manchester City 1970, 1976 és 2014 után negyedszer nyerte meg a Ligakupát, de a nyolcszoros győztes Liverpool továbbra is a sorozat örökranglistájának élén áll.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A Vörösök 2001-ben és 2012-ben is tizenegyes-párbajt vívtak a Ligakupa döntőjében, de – a mostanival ellentétben – mindkét alkalommal jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.

Eredmény – Angol Ligakupa, döntő:

Manchester City-Liverpool 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 3-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik