Foci

Megvan a Chelsea új edzője

Antonio Conte (antonio conte, )
Antonio Conte (antonio conte, )
Már a fizetéséről is megállapodtak.

Egybehangzó brit sajtóhírek szerint nyártól az olasz Antonio Conte lesz a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A The Guardian beszámolója szerint az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, a Juventus korábbi trénere a nyári, franciaországi Európa-bajnokságot követően szívesen vállalna munkát ismét egy klubcsapatnál. Az elmúlt egy hónapban többször is biztató tárgyalásokat folytatott a Chelsea vezetőivel, akik a jövő hét folyamán ajánlatot tesznek neki.

A napilap már azt is tudni véli, hogy a 46 éves Conte szerződése három évre szól majd és a csütörtöki, rendkívül pozitív hangvételű megbeszélést követően csak a részletek pontosítása van hátra, de az már kiszivárgott, hogy bruttó 6,3 millió fontot (2,5 milliárd forint) kereshet szezononként.

A Juventust háromszor is bajnoki címig vezető szakember 2014-ben vette át a válogatottat, de idén nyáron lejár a megállapodása az olasz szövetséggel, ezért nincs akadálya, hogy a londoni Kékeknél vállaljon munkát. Új megbízatása olyannyira biztosnak tűnik, hogy állítólag már egy angol nyelvtanfolyamra is beiratkozott.

A bajnoki címvédő Chelsea éléről decemberben menesztették José Mourinhót, a helyét az idény végéig Guus Hiddink vette át. A holland edző irányításával a Premier League-ben és az FA Kupában még veretlen az együttes, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germain elleni visszavágót pedig 1-2-es hátrányból várja. Conte mellett a Juventust jelenleg irányító Massimiliano Allegri, valamint az Atlético Madridot vezető Diego Simeone szerződtetésén gondolkodott a Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics a The Guardian szerint.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik