Foci

Nyolc éve öntik bele a pénzt, először van remény a félsikerre

A Manchester City angol bajnoki címet nyert már egy párat, de hiába a milliárdok, a Bajnokok Ligájában eddig még semmit nem értek el. Most fél lábbal már a negyeddöntőben vannak.

A klubfutballnak több szintje van, ez a BL egyenes kieséses szakaszában, amikor már nem lehet hibázni kristálytisztán látszik. Az európai TOP-csapatok – Barcelona, Real Madrid, Manchester City, stb. – a csúcs. Utánuk jönnek azok a rendkívül erős, tehetős klubok, akik azért annyira nem jók, hogy nagyon megszorongassák az elitet – lásd a szerda esti Dinamo Kijev-Manchester City 1-3-at -, de ettől még mondjuk bármelyik magyar élcsapatot bucira vernék. Belegondoltak, ha ekkora a különbség a City ésaz ukrán bajnok között, akkor mekkora lehet a spanyol és a magyar bajnok, a Barcelona és a Videoton közt pillanatnyilag?

Ezért is érdekes, hogy a kicsinek egyáltalán nem mondható kijeviek edzője nem keni másra, mondjuk a hosszú téli szünet miatti idény eleji formára. Ugye milyen ismerősen cseng ez? Szerhij Rebrov annyit jegyzett meg csupán a mérkőzést követően, hogy

nagyon csalódottak vagyunk. Ezen a szinten ennyi hiba nem fér bele. Európa egyik legjobb csapatával játszottunk, ezért nem ment nekünk. Játékosaim idegesek voltak, nem futballoztak még BL-nyolcaddöntőben. Az első vendéggól után végképp elszállt az önbizalmunk.

Őszinte szavak. Az is érdekes vetülete a világ labdarúgásának, hogy az a Manchester City, ahova Manszúr sejk, mint tulajdonos 2008-as érkezése után beköszöntött a Kánaán, majd nyolc év és több, mint egy milliárd játékosokra elköltött font után eddig nem volt képes a BL-negyeddöntőbe jutni, most nyert először a kieséses szakaszban.

Csapatom jól futballozott, sok helyzetet alakítottunk ki. Örülök a győzelemnek, de hátra van még a visszavágó. Remélem végre eljutunk a legjobb nyolc közé, ott pedig már bármi megtörténhet”

– fogalmazott udvariasan a vendégek menedzsere, Manuel Pellegrini. Mi azért nem vagyunk ennyire óvatosak. A City továbbjutott, már készülhet a negyeddöntőre.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Dinamo Kijev – Manchester City 1-3 (0-2)
Gólszerző: Buyalskyy (59.) illetve Agüero (15.), Silva (40.), Touré (90.)

PSV Eindhoven – Atlético Madrid 0-0
Kiállítva: Pereiro (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik