Foci

Ennél jobb helyre nem is igazolhatott volna a magyar tehetség

24.hu
24.hu

2016. 02. 25. 07:57

Az utóbbi időben nem az a jellemző, hogy magyar férfi kézilabdázók állnak idegenlégiósnak. Stanigg János Dánia felé veszi az irányt.
Korábban a témában:

A dán élvonalban szereplő Mors-Thy Handbold együttese szerződtette Stranigg Jánost, az Orosháza balátlövőjét. A 21 éves veszprémi nevelés a nyáron csatlakozik újdonsült együtteséhez, a felek közötti megállapodás 2 évre szól – számolt be a hetmeteres.com.

A Mors-Thy Handboldban annak a Jan Paulsen a vezetőedzőnek tetszett meg Stranigg próbajátéka, aki maga is remek kézilabdázó volt, többek közt a német SG Flensburgban is légióskodott. Ismerve a dán kézilabda kultúrát, az északiak erős fizikai alapokra épülő gyors játékát kijelenthető, ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna a junior és felnőtt B-válogatottságig jutó tehetséges játékos.

Megjegyzendő, a magyar játékosok számára mégsem Dánia az elsődleges célirány, ha már külhonban próbálkoznak. Legutóbb 2007-ben, Császár Gábor igazolt az NB I-ből Dániába. Ő két évet töltött el a Viborgnál, ami kiváló “ugródeszka” volt számára a karrierje építésében. Straniggnak sem kívánunk mást, csak legalább olyan karriert, mint Császáré.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Halálos tragédia történt a focitornán
KIEV, UKRAINE - FEBRUARY 24 : Yaya Toure (C) and other players of Manchester City celebrate the final goal of Manchester City during the UEFA Champions League Round of 16 soccer match between Dynamo Kyiv and Manchester City at NSC Olimpiyskiy on February 24, 2016 in Kiev, Ukraine. Alexey Furman / Anadolu AgencyNyolc éve öntik bele a pénzt, először van remény a félsikerre