Foci

Baloghot máris savazzák Szicíliában

Balogh Norbertnek mindenki megismerte a nevét, amikor Olaszországba szerződött. Bő két hónap után immár az a kérdés, vajon megérte-e az árát?

Balogh Norbert a szicíliai Palermo csapatát erősíti már lassan két hónapja. Maurizio Zamparoni tulajdonos 2,2 millió eurót fizetett érte a DVSC-nek. A 19 éves támadó tétmeccsen a Genoa ellen mutatkozott be, ahol 21 percet töltött a pályán, azóta nem nyúlt hozzá Davide Ballardini-t váltó Giuseppe Iachini vezetőedző. Persze, ebben közrejátszhatott egy influenzás megbetegedés is, de valljuk be őszintén Baloghnak szoknia kell még az olasz stílust.

Ezt látja a Giornale di Sicilia is. A lap elég élesen kritizálta Maurizio Zamparini átigazoláspolitikáját. A ,,Balogh és társai, a játékospiac titokzatos tárgyai” címmel megjelent cikk hosszasan elemzi, hogy a távozókat nem sikerült rendesen pótolni. Balogh mellett érkezett még Josip Posavec, Accursio Bentivegna, Thiago Cionek illetve Bryan Cristante. Az újonnan igazolt futballisták eddig összesen 113 percet töltöttek a pályán, ami nagyon kevés a bizonyításra.

Zamparini ehhez képest többször is azt nyilatkozta, hogy nagy potenciált lát a 19 éves 2 méteres magyar csatárban. Nyugodtan állíthatjuk, hogy Balogh amilyen gyorsan érkezett és robbant be a palermói köztudatba, úgy fagyott meg körülötte a levegő az utóbbi pár hétben.

A Palermo nem túl fényesen szerepel a Seria A-ban.  A legutóbbi kilenc meccsükből mindössze kettőn tudták összehozni a három pontot. A ,,rosanero” a legutóbbi bajnokiján a Francesco Totti nélkül felálló AS Romától kapott egy laza ötöst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik