Foci

F1: megmondjuk mi köze Romániának a Ferrarihoz

24.hu
24.hu

2016. 02. 23. 08:04

Sebastian Vettel jelöletlen gumikon volt olyan gyors a száguldó cirkusz idei első tesztnapján. Kiderült, miért.

Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1 idei első, hivatalos tesztnapján Barcelonában. A Ferrari pilótája 69 kört ment hétfőn és 1:24,939-el végzett az első helyen, míg mögötte a megbízhatóság, a Mercedes, és Lewis Hamilton 1:25,409-el lett a második.

Vettel kocsiján azonban feltűnést keltett, hogy jelöletlen kerekekkel autózott.

https://twitter.com/sebvettelnews/status/701326894705160192

Vajon mi lehetett ennek az oka? Mint később kiderült nincs, nem is lehet szó új gumiszállítóról, és egyéb trükközés sem áll a háttrében.

A Pirelli normál esetben törökországi üzemében gyártja a Forma-1-es abroncsokat, de az ottani politikai helyzet, a robbantgatások arra késztették a gumigyárat, hogy vészforgatókönyvet készítsenek, ha becsap a ménkű.

Mivel a Pirellinek Romániában is van gyára, kézenfekvő, hogy baj esetén onnan szállítsák az idei futamokra a gumikat. Így a német világbajnok által a barcelonai teszt első napján használt jelöletlen gumik is onnan, a Pirelli romániai üzemből érkeztek. Olybá tűnik, elég jól sikerült a minőségi teszt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Arsenal's German midfielder Mesut Ozil (C) celebrates with team mate Arsenal's Welsh midfielder Aaron Ramsey after scoring during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London on October 4, 2015.    AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.Vajon miben bízhat az Arsenal a Barcelona ellen?
Csavard be, mint Mata