Foci

A sírból jött vissza a Juventus a Bayern ellen a BL-ben

Kedden este, Torinóban rendezték a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének egyik, ha nem a legnagyobb rangadóját, a Juventus és a Bayern München párharcának első mérkőzését. A találkozó elején a bajorok felborították a pályát, a labda csak elvétve volt az olaszoknál, ehhez nem is meglepő, hogy az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott.

A 14. percben járt a meccs, amikor a Bayern játékosai a Juve védelme mögé tudtak kerülni, Lewandowski azonban kicsit Müller mögé adta a labdát, a német támadó pedig gólhelyzetben elesett, így Bonucci végül tisztázni tudott.

A folytatásban is inkább a München akarata érvényesült, ugyanakkor a Juventus remekül védekezett, így a vendégeknek csak elvétve adódtak lehetőségeik. Ha mégis, akkor a világbajnok kapus, Buffon állta a német próbálkozások útját. Már-már úgy tűnt, lehozzák 0-0-vál a félidőt a csapatok, ám a 43. percben Müller már nem hibázott, vezetéshez juttatva a Bayernt.

A második játékrészre variált kicsit csapata összetételén és a taktikán is Massimiliano Allegri, az első perceket pedig meg is nyomta a Juventus, de egyenlítenie nem sikerült. Vissza is tért a meccs a jól megszokott kerékvágásba, azaz ismét a Bayern dominált, ez pedig az 55. percben érett újabb góllá: Robben kígyózott el a védők között a tőle megszokott módon, majd ballal a hálóba lőtt.

Nem került padlóra a Juventus, az olasz bajnok megpróbált a lehető leggyorsabban szépíteni. A 63. percben ez sikerült is, Mandzukic ugratta ki jó ütemben Dybalát, a fiatal argentin pedig higgadtan a hálóba helyezett, újra nyílttá téve a meccset.

Jót tett a meccsnek a Juventus feltámadása, felpörögtek az események. Müller például büntetőt reklamált a 66. percben, majd a túloldalon előbb Cuadrado lövését tolta kapu fölé Neuer egy szép hazai kontra végén, a szöglet után pedig Pogba tekert a felső sarok fölé.

Allegri az utolsó negyed óra előtt kihasználta mindhárom cserelehetőségét és milyen jól tette, ugyanis a kispadról beküldött Morata és Sturaro összehozta a Juventus egyenlítő gólját a 76. percben, utóbbi lőtt a kapuba a keresztléc segítségével.

Nem értek véget az izgalmak, ugyanis bár a momentum az olaszoknál volt, a hajrában mégis a Bayern szegezte a kapujához az ellenfelét. A hazaiak végül kihúzták kapott gól nélkül a végjátékot, és noha a 2-2-es végeredmény még mindig a németek kedvez, lehetetlen helyzetből jött vissza a Juventus.

Érdekes visszavágóra számíthatunk.

A játéknap másik mérkőzésén az Arsenal és a címvédő Barcelona találkozott Londonban: a katalánok Lionel Messi duplájával kerültek rendkívül közel a továbbjutáshoz.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Juventus (olasz) – Bayern München (német) 2-2 (0-1)

Gólszerzők: Dybala (63.), Sturaro (76.) illetve Müller (43.), Robben (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik