Foci

Visszakaphatja gólját Böde Dániel

böde dániel, ferencváros (böde dániel, ferencvárosi tc)
böde dániel, ferencváros (böde dániel, ferencvárosi tc)

Mint arról korábban beszámoltunk, Böde Dániel, a Ferencváros sérülésből visszatérő csatára góllal tért vissza csapatába a Puskás Akadémia ellen, de a jegyzőkönyvbe öngólként került be a találat, amin ki is akadt a válogatott játékos.

Vasárnap délelőtt a zöld-fehérek hivatalos honlapjukon tették közzé kérelmüket, melyben arra ösztönzik a szövetséget, hogy utólagosan adják Bödének a gólt.

A Ferencváros kérelme

Az FTC a Puskás Akadémia elleni mérkőzés jegyzőkönyvének helyesbítését kéri a Böde Dánielhez köthető találat ügyében.

 

Az FTC a szombaton lejátszott Ferencváros-Puskás Akadámia mérkőzés játékvezetői jegyzőkönyve helyesbítését kéri a versenyszabályzat 45§(12) alapján.

 

A Fradi második gólját a játékvezető öngólként jegyzőkönyvezte. Böde Dániel emelése a kapuba tartott, abba az ellenfél játékosa a gólvonaltól néhány centiméterre még belerúgott, de a labda így is a hálóba került.

 

A FIFA által létrehozott Technical Study Group 1997-ben kiadott és a 2006-os világbajnokság előtt megerősített iránymutatása szerint öngól az, ha a játékos közvetlenül saját kapujába továbbítja a labdát, illetve megváltoztatja a labda haladási irányát és így kerül a hálóba a labda. Gólba tartó labdák esetében azonban hiába ér hozzá a védő vagy próbál menteni és rúgja azt akár irányváltoztatással saját kapujába, a gól nem számít öngólnak és azt a támadó csapat utolsó labdába érő játékosa részére kell jegyzőkönyvezni.

 

Hasonló esetben módosította a FIFA a mérkőzés jegyzőkönyvét a 2002-es és 2010-es világbajnokság során, a gólt a dél-afrikai és holland támadó részére jóváírva.

 

A Ferencváros a kérelmet hétfőn nyújtja be az MLSZ felé.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik