Foci

Sokba fog még kerülni Moszkvának a szúrós szemű Putyin

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt a Lokomotiv Moszkva labdarúgója, Dmitrij Taraszov a Fenerbahce elleni keddi Európa Liga-meccsen, írja az MTI.

A 28 éves középpályás az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta “A legudvariasabb elnök” felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, miután a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.

Ő az én elnököm. Tisztelem őt, és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani

– nyilatkozta szűkszavúan Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után.

Az R-Sport orosz hírügynökség UEFA-közeli forrásból úgy értesült, hogy

legalább tíz mérkőzésre eltilthatják a játékost,

és a Lokomotiv is számíthat szankciókra, mivel az európai szövetség általában nagyon komolyan fellép a politikai tartalmú üzenetek ellen.

Igor Lebegyev országgyűlési képviselő, az Orosz Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja élesen bírálta, ostobaságnak nevezte Taraszov tettét.

“Futballistaként tisztelem őt, de megbocsáthatatlan, amit csinált. A hazafiság nem jeleníthető meg trikókon vagy képeken. A Fenerbahce elleni 3-0-s győzelem lett volna a legmagasabb szintű hazaszeretet megfelelő kinyilvánítása” – magyarázta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik