Foci

Helyreállt a világ rendje: már hat ponttal vezet a Barcelona

Lionel Messi meglőtte a 300., majd a 301. bajnoki gólját is.

A Barcelona labdarúgócsapata még a klubvilágbajnokság miatt kihagyta a Sporting Gijón elleni spanyol bajnokit, ám szerdán este helyreállt a világ rendje, bepótolták ugyanis a mérkőzést, így már a katalánok is ugyanannyi lejátszott találkozónál járnak, mint a riválisok.

A szerdai meccs nagy kérdése az volt, Lionel Messi meglövi-e 300. bajnoki gólját. Jelentjük megtette, a 25. percben az alsó sarokba lőtt laposan, és bár a kapus nyújtózott, védeni nem tudott.

A 334. bajnoki mérkőzésén jutott el ehhez az álomhatárhoz.

Nem örülhettek túl sokáig a vendégek, egy szép támadás után szinte azonnal egyenlített a Sporting, Castro fejezte be góllal az akciót.

Őrült percek voltak ezek, ugyanis még csak a 31. minutumban járt a mérkőzés, amikor a Barcelona ismét vezetéshez jutott. Messi és Suárez játszotta ki az ellenfél védelmét, ezúttal is az argentin volt a befejezőember.

Ez volt a Barcelona történetének tízezredik találata tétmérkőzésen, érdekesség, hogy a kilencezredik találatot is Messi jegyezte.

Mozgalmasan indult a második játékrész, főleg a katalánok veszélyeztettek, majd a hazaiak reklamáltak büntetőt, de a játékvezető sípja néma maradt. A Barca javára aztán befújtak egy tizenegyest, Suárez állt a labda mögé és most nem volt trükközés, az uruguayi egyből célba vette a kaput, más kérdés, hogy Cuellar kapus érezte az irányt és védeni tudott.

A 67. percben már nem hibázott a dél-amerikai csatár, némi szerencsével maradt előtte a labda a hazai tizenhatoson belül, majd ballal szépen a kapu hosszú oldalába tekert.

Ezzel be is biztosította csapata győzelmét, a Barcelona így idegenben nyert 3-1-re és hat ponttal vezeti a bajnokságot az Atlético Madrid előtt. A Real Madrid hét egységre van az ősi riválistól. A Barca már 31 meccse veretlen minden sorozatot figyelembe véve.

Eredmény – La Liga, 16. forduló (bepótolt mérkőzés)

Sporting Gijón – FC Barcelona 1-3 (1-2)

Gólszerzők: Castro (27.) illetve Messi (25., 31.), Suárez (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik