Foci

A PSG játékosai készek meghalni a győzelemért

Guus Hiddink szerint a Chelsea örülhet, mert még harcban áll a továbbjutásért.

Amint arról már beszámoltunk, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata hazai környezetben 2-1-re legyőzte a Chelsea együttesét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén. A találkozó után mindkét fél játékosai és edzői értékelték a mérkőzést, de megszólalt Nasszer al-Kelaifi, a párizsiak elnöke is.

Fantasztikus éjszaka volt! Jól ment a játék a csapatnak is, ezért nagyon boldog vagyok. Nekünk, csatároknak a gól a legfontosabb, ez éltet bennünket, és most fontos találatot szereztem. Nehéz időszak áll mögöttem, sokat dolgoztam azért, hogy kilábaljak a gödörből

– mondta a csereként beállva győztes gólt szerző Edinson Cavani.

Laurent Blanc leginkább csapata motorját, a sérülésből visszatérő Marco Verrattit dicsérte. Az olasz középpályás 94 %-os pontossággal passzolt. A francia szakember kiemelte, külön öröm, hogy játékosa semmilyen fájdalmat nem érzett a mérkőzés alatt.

A lefújás után szót kért a PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi is, aki nagyon elégedett volt a játékosok hozzáállásával.

Elégedett vagyok a mérkőzés színvonalával, de nagyobb különbségű győzelmet érdemeltünk volna. Azt láttam az összecsapás előtt játékosaim szemében, hogy készek meghalni a győzelemért. Londonban nyerünk!

A Chelsea holland szakembere, Guus Hiddink értelemszerűen nem örült a vereségnek, viszont az idegenben lőtt gólnak annál inkább.

Az eredmény negatív, hiszen kikaptunk, de a másik oldal pozitív, hiszen fontos az idegenbeli gól. A vereség kicsit bánt, mert határozottabban, agresszívebben is játszhattunk volna egy olyan ellenféllel szemben, amelyik ennyire tud futballozni; és nem voltuk eléggé élesek a helyzetek kihasználásakor sem. Ennek ellenére tulajdonképpen örülhetünk az eredménynek, még mindig harcban állunk a továbbjutásért.

John Terry sérülése és Kurt Zouma sérülése miatt a londoniak védelme felforgatott volt. A fiatal Baba Rahman volt a balhátvéd, Cesar Azpilicueta pedig átment a jobb oldalra. Középen a Branislav Ivanonic, Gary Cahill páros próbálta meg megakadályozni a PSG támadóit. Utóbbi két futballista is nyilatkozott.

Egyetértettek abban, hogy a visszavágón sokkal magabiztosabban kell játszaniuk. Hiába játszott jobban a francia együttes, az idegenbeli gól esélyt adhat nekik a visszavágón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik