Foci

Elvesztette a csatát a Chelsea, de a harcot még közel sem

A Paris Saint-Germain 2-1-re győzte le hazai környezetben a londoni együttest a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján.

Paris Saint-Germain-Chelsea 2-1 (1-1)

 Gólszerzők: Ibrahimovic (40.), Cavani (78.) illetve Mikel (45.)

Ahogy az előző szezonban, úgy az idei kiírásban is összesorsolták egymással a két gigászt a legrangosabb európai kupasorozat kieséses szakaszában. Ellentétes előjelekkel várhatták a találkozót a csapatok, hisz míg a Paris Saint-Germain toronymagasan vezeti a francia bajnokságot, a Chelsea szenved a Premier League-ben.

Jobban kezdte a mérkőzést a párizsi együttes, de labdabirtoklási fölényük ellenére az első ziccer a vendégek előtt adódott. Diego Costa fejesénél hihetetlen reflexszel hárított Trapp.

Bő öt perccel a szünet előtt a 16-os előteréből végezhetett el szabadrúgást a PSG. Ibrahimovic állt oda a labda mögé, lövése pedig pont a szabálytalanságot elkövető Mikelen irányt változtatva a hálóban kötött ki.

Nem roppant össze a Chelsea, és még a térfélcserét megelőzően egyenlíteni tudott. Egy szöglet után a szabadon álló Mikel elé pattant a laszti, a középpályás pedig közelről a kapuba lőtt.

A folytatásban egyértelműen ráült az eredményre Guus Hiddink gárdája. A Paris Saint-Germain kapujához szegezte a kékeket, aminek a hajrában gól formájában meg is lett az eredménye. A nem sokkal korábban csereként beálló Cavani kapott remek ütemű kiugratást és ziccerét kíméletlenül ki is használta.

A hátralévő percekben nem tudott újat kitalálni a Chelsea, így hátrányból, de korántsem vesztett helyzetből várhatja a visszavágót.

Benfica-Zenit Szentpétervár 1-0 (0-0)

Gólszerző: Jonas (91.)
Kiállítva: Criscito (90.)

Jóval kevesebb figyelem irányult a portugál bajnoki pontvadászatban menetelő Benfica és az orosz bajnokság szünetelése miatt “szabadságon lévő” Zenit összecsapására.

Az első játékrész főleg a tapogatózásról szólt, nem tartogatott sok izgalmat a mérkőzés, konkrétan kapura lövésig is alig jutottak el a csapatok.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Aztán mintha gumibogyószörpöt ittak volna a pihenőben a játékosok, felpörögtek az események. Az orosz együttes főként a védekezéssel törődött, de így is megvoltak a lehetőségei a Benficának a vezetés megszerzéséhez.

Sokáig úgy festett, mégsem láthat gólt az Estadio da Luz publikuma, de a hajrá még tartogatott izgalmakat.

A ráadás első percében Criscitót második sárga lapja nyomán kiállította a játékvezető, az ebből adódó szabadrúgást követően pedig Gaitan beadását Jonas továbbította hat méterről a hálóba.

Nem sikerült hát kihúznia döntetlennel a csoportkörben brillírozó Zenitnek, és mivel be sem talált idegenben, nagyon nehéz feladat vár rá a szentpétervári második meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik