Foci

A Leicester játékosai mehetnek, amerre látnak

Claudio Ranieri megadja a lehetőséget a City focistáinak, hogy kiheverjék az Arsenal elleni vereséget.

Vasárnap rendezték az angol labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóját, az Arsenal-Leicester mérkőzést, ami maximálisan megfelelt az előzetes várakozásoknak: volt hatalmas tempó, izgalmak és az igazi drámát a végjáték hozta meg. A City sokáig vezetett, ám a második félidő elején emberhátrányba került, az Ágyúsok pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel és két cserejátékos, Walcott illetve Welbeck góljával fordítottak és nyertek 2-1-re.

Az angol csatár ráadásul tíz hónap után lépett ismét pályára, a 95. percben pedig megnyerte az Arsenalnak a meccset. Hollywoodi sztori, az biztos.

A találkozó összefoglalója:

A Leicester mestere, Claudio Ranieri érthetően csalódott volt a végeredmény miatt, azonban csapata még így is két ponttal vezeti a bajnokságot az Arsenal és a Tottenham Hotspur előtt. Az olasz szakember úgy érzi, itt az ideje, hogy játékosai a nagy menetelés közben fújjanak egyet és mivel március 1-jén lépnek legközelebb pályára,

a labdarúgók egyhetes kimentő kaptak.

Ranieri a Sky Sportsnak elmesélte, hogy három meccsel ezelőtt kötött egy üzletet a csapat tagjaival: ha kilenc pontot szereznek a Liverpool, a Manchester City és az Arsenal elleni bajnokikon, akkor egy hétig pihenhetnek. Bár végül, „csak” hat egységet gyűjtöttek (előbbi kettőt legyőzték ugyanis), Ranieri saját bevallása szerint már a döntetlennel is elégedett lett volna Manchesterben és Londonban. A játékosai tehát túlteljesítették az általa elvártakat, így jár nekik egy kis pauza.

Megérdemlik, mert fantasztikus teljesítményt nyújtanak. Nem tudom mihez kezdenek. Lehet, hogy Dubajba mennek? Oda utaznak, ahová csak akarnak. Én egy napot Londonban töltök, utána pedig Rómába utazom

– mondta Ranieri, aki tehát jövő hétfőig kis túlzással hallani sem akar a játékosokról, hogy aztán majd újult erővel vágjanak bele a bajnoki hajrába. A Premier League-ből még 12 forduló van hátra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik