Foci

Kubatovot szidták, ezért volt balhé a békéscsabai lelátón

Szombaton a listavezető Ferencváros labdarúgócsapata Békéscsabán nyert 1-0-ra, így hamar feledtetni tudta a Videoton ellen a Magyar Kupa-negyeddöntőben elszenvedett hazai vereséget. A találkozó második félidejében a hazai keménymag váratlanul elhagyta a szektorát, a Nemzeti Sport kiderítette, mi volt az ok.

A sportnapilapnak Haba László, a Békéscsaba Előre biztonsági szolgálatának vezetője mesélte el a történteket. Mint mondta, a Ferencváros biztonsági szolgálatából egy személy átment a csabai táborhoz és azt kérte, hogy ne szidják Kubatov Gábort, az FTC elnökét.

Emiatt nézeteltérés alakult ki a hazai tábor tagjai között, mert páran elkezdték inzultálni a Fradi biztonsági emberét, a rendezők pedig jobbnak látták kiüríteni a szektort.

Haba László elismerte, valóban szidták Kubatovot a hazai szurkolók – aki között több helyi Ferencváros-drukkerek is ott volt -, ám úgy véli, szólásszabadság van, nem foghatják be az emberek száját. Ezért nem léptek fel a szurkolókkal szemben.

Ha a Fradi biztonsági szolgálatának a tagja nem megy át a hazai szektorhoz, akkor nem alakul ki ez az egész konfliktus. Nem értem, mit keresett ott

– mondta és hozzátette: jó a kapcsolatuk a hazai ultratáborral, így velük is átbeszélik a történteket. A szurkolók egyébként tudomásul vették az intézkedést, nem tanúsítottak ellenállást és távoztak a stadionból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik