Foci

FIFA-elnökválasztás: Infantino a győzelem kapujában

Újabb 13 európai labdarúgó-szövetség támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökválasztásán a svájci Gianni Infantinót.

A szerb szövetség (FSS) által szervezett szombati, belgrádi tanácskozáson a házigazdákon kívül a horvát, a bosnyák, a szlovén, a macedón, a montenegrói, az albán, a bolgár, a görög, a ciprusi, az orosz, a román és a török szövetség vezetői is kinyilvánították, hogy az európai szövetség (UEFA) főtitkárát, Infantinót támogatják a február 26-án sorra kerülő szavazáson.

Egységes és egyhangú döntés született. Meggyőződésünk, hogy ő a legjobb jelölt a világ labdarúgását irányító testület vezetésére

– áll az FSS közleményében.

A közelmúltban hat európai szövetség

– a magyar, az osztrák, a cseh, a szlovák, a lengyel és a liechtensteini –

már felsorakozott Infantino mögött, akit az ígéretek szerint tíz dél-amerikai szövetség, valamint hét közép-amerikai és több afrikai ország is támogatni fog, ezzel ő számít a legesélyesebb jelöltnek.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Infantino mellett Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert – az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan – a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik