Foci

Még mindig Dzsudzsák a legjobban fizetett magyar labdarúgó

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a nyáron szerződött az orosz Dinamo Moszkvától a török Bursasporhoz, új klubja pedig rendesen megfizeti a szolgálatait. A Blikk összeállításából kiderül, hogy Dzsudzsák Balázs éves fizetése 1,7 millió euró, ami 535 millió forintnak felel meg.

Emellé még tekintélyes prémium is társul.

A bursai alakulat ugyanakkor tovább nyújtózott, mint ameddig a takarója ért, február elején maga a klubelnök ismerte be, hogy az együttes 19 millió eurós hiánnyal küzd, a magyar játékos fizetése is késve érkezett meg nemrég. Az elmúlt hetekben fel is röppentek olyan pletykák, hogy több játékosát eladná a klub, hogy javítson az anyagi helyzetén, a török lapok többször bedobták Dzsudzsák nevét is.

A válogatott csapatkapitánya nem egyedül áll a kereseti lista élén, Szalai Ádám is 1,7 millió eurót keres éves szinten. A csatár a télen került kölcsönbe a Hannovertől a Hoffenheimhez.

Mögöttük Németh Krisztián következik a rangsorban, aki nemrég igazolt az amerikai Sporting Kansastől a katari al-Garafához. Sajtóhírek szerint anyagilag mindenképpen megérte neki a váltás, ugyanis 250 ezer dollárról 1,3 millió euróra (409 millió forint) nőtt az éves gázsija.

Egy éve még az akkor a kínai bajnokságban szereplő Csangcsun Jatajt erősítő Huszti Szabolcs is a legjobb háromban volt a kereseti listán, ő a Blikk információi szerint most 1,2 millió eurót (378 millió forint) kap a Frankfurttól.

A legjobban kereső magyar focisták

Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) 1,7 millió euró/535 millió forint
Szalai Ádám Hoffenheim/Hannover) 1,7 millió euró/535 millió forint
Németh Krisztián (al-Garafa) 1,3 millió euró/409 millió forint

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik