Foci

A lehető legőrjítőbb módon esett ki a Liverpool az FA-kupából

Január 30-án a Liverpool és a West Ham United 0-0-s döntetlent játszott az Anfield Roadon, a labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójában, így a csapatok újrajátszásra kényszerültek, ezt bonyolították le kedden este. A hétvégén vakbélgyulladás miatt műtött Jürgen Klopp visszatért a Vörösök kispadjára, míg a magyar válogatott Bogdán Ádámot nem nevezték a mérkőzésre.

Bő negyed órája tartott a meccs, amikor a hazai pályán játszó Kalapácsosok kis híján előnybe kerültek, O’Brian azonban a kapufát találta el. Utána a Liverpool előtt adódott gyors egymásutánban két gólszerzési lehetőség, de Coutinho és Benteke sem járt sikerrel. A 45. percben aztán jött a találkozó első gólja, Antonio lőtt a hosszúba kapásból Valencia ívelése után.

Amilyen rosszul végződött az első játékrész a Pool számára, olyan jól indult a második, Coutinho okos szabadrúgással egalizált a 48. percben.

A vendégek a 66. percben megúsztak egy büntetőt, Ilori rántotta le Valenciát a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A rendes játékidő legvégén Randolph kapus volt munkában, ő mentette hosszabbításra a meccset.

Vigyázat, közhely veszély: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

Pontosan ez történt a Liverpoollal is, ugyanis Benteke a ráadásban két nagy ziccert is kihagyott. Ennek a levét a 121. percben itta meg a Pool, Ogbonna ekkor fejelt a hálóba egy szabadrúgás után, megnyerve a meccset a West Ham Unitednek.

A West Ham a nyolcaddöntőben a másodosztályú Blackburn Rovers vendége lesz.

Eredmény – FA-kupa, 4. forduló, újrajátszás

West Ham United – Liverpool 2-1 (1-0, 1-1, 1-1) – hosszabbításban

Gólszerzők: Antonio (45.), Ogbonna (120+1.) illetve Coutinho (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik