Foci

Ricardinho újabb zseniális góljától újra leesett az állunk

Emlékeztek? Két napja azt írtuk, meglőtték a futballtörténelem egyik legszebb gólját. Nos, úgy látszik a portugál futsalos futószalagon gyártja a zseniális találatokat. Hétfőn este is villantott egyet.

A futsal Európa-bajnokság hétfő esti negyeddöntőiben a hazai pályán játszó szerbek 2-1-re legyőzték a csoportkörben Magyarországot 6-3-ra verő ukránokat. A győztest gólt Milos Simic egy másodperccel a rendes játékidő vége előtt szerezte.

Az a találat sem volt semmi, de ami a nap második negyeddöntőjében, a Portugália-Spanyolországon született, na arra nehezen találunk szavakat. A portugál Ricardinho két napja, épp a szerbek ellen már villantott egy hatalmasat, de hogy mekkora klasszis, azt a sportág koronázott királyai, a spanyolok ellen is bemutatta.

A 21 órakor kezdődő elődöntőt a magyar Kovács Gábor vezette, így közelről láthatta, amint az apró, mindössze 164 centis portugál két, fantasztikus találatot szerez. Különösen a második volt extra, ahol előbb egy újabb zseniális csellel verte át védőjét, majd bombázott spiccel a kapu bal felső sarkába. Meghajlunk a kis ember nagysága előtt!

Más kérdés, a két találat is kevés volt, lévén más nem talált kapuba portugál részről, míg a spanyolok hatot is gurítottak, így simán továbbmentek az elődöntőbe.

Futsal Európa-bajnokság, Belgrád, negyeddöntők, eredmények:

Szerbia-Ukrajna 2-1 (1-0)
Portugália-Spanyolország 2-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik