Foci

FIFA-elnökválasztás: Európa teljes vállszélességgel Infantino mellett

Bár szavazati joggal nem rendelkezik, de az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkárát támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) február 26-i elnökválasztásán az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA).

Mindig elégedettek voltunk vele, bizalmon alapuló, komoly együttműködés volt közöttünk. Ugyan mi nem voksolhatunk, de a futball szellemiségének nevében Gianni Infantinót támogatjuk

– nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke, egyben a 220 klubot tömörítő ECA vezetője a szervezet keddi, párizsi ülését követően.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: az európai tagországok, köztük Magyarország támogatását élvező Infantino, aki mögött tíz dél-amerikai és hét közép-amerikai szövetség is felsorakozott.

Mellette Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember a jelölt.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert – az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan – a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik