Foci

1257 napja igazolták le, 0 percet játszott, évi 140 millió forintot keres

Légy te is részese Richard Wright meseszerű világának.

A 38 esztendős veterán hálóőr 2012-ben csatlakozott a Manchester City csapatához, mint harmadik számú kapus. Ő már akkor tudta, hogy esélye nincs a kezdőbe kerüléshez.

Richard Wright immár több mint négy éve, 50 hónapja nem játszott tétmeccsen.

Legutóbb még 2011. november 26-án az Ipswich színeiben a Reading ellen 3-2-re elvesztett másodosztályú bajnokin védett. Az volt a szezon során az első, és mint később kiderült, utolsó összecsapása.

Bár még be sem mutatkozott a Citynél, a klub tavaly nyáron egy évvel meghosszabbította a szerződését.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Wright heti 7 ezer, évi 350 ezer fontot – átszámítva heti 3 millió, évi 140 millió forintot – rak zsebre és bónusz pénzben részesül, amennyiben elutazik az együttessel az idegenbeli találkozókra – amit gyakran meg is tesz. Xabier Mancisidor kapusedző két évvel ezelőtti érkezésééig pedig rendre ő melegítette be Joe Hartot a kezdő sípszó előtt.

Mindenki boldog

Az angol válogatott korábbi kapusa olcsó munkaerő a City számára. Ha megsérülne a hierarchián előtte álló két portás, akkor bátran számíthatnának rá, és mégsem egy fiatal, tapasztalatlan tinédzsert kellene bevetniük. Inkább nevezik őt a keretbe, mint a nagy tehetségnek tartott, húsz esztendős Angus Gunn-t. Ez pedig mindent elmond a kékek filozófiájáról.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Wright trénerként képzeli el a jövőjét, és mivel nagyon jól ismeri már a manchesteri gigászt, fennáll a lehetősége, hogy előbb-utóbb az utánpótlásnál vagy a tartalékoknál kezdhet edzői karrierbe.

Egyelőre viszont ott tartunk, hogy a mellőzött hálóőr egy öltözőben készül olyan játékosokkal, mint Yaya Touré, David Silva vagy Sergio Aguero.

A felkészülési időszakban járt Ausztráliában, Vietnamban és a kanadai Torontóban, és jókat kirándul a Bajnokok Ligájában is a gárdával. Nem is olyan rossz buli.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Nagy tehetségnek tartották, elveszett a süllyesztőben

Wright 17 évesen mutatkozott be az Ipswichnél – kilenc hónappal azelőtt, mint a korábban említett csapattársa, Angus Gunn született -, majd 6 millió fontért igazolt ahhoz az Arsenalhoz, amely ekkoriban David Seaman utódját kereste.

Sorozatos sérülései miatt előbb az Evertonhoz került, majd innentől évente váltott csapatot. Megfordult a West Hamnél, a Prestonnál, a Southamptonnál, a Sheffieldnél, végül visszakerült az Ipswich-hez, legutóbb pedig a Manchester City csapott le rá.

Hogy aztán évente egyszer beküldjék őt barátságos meccseken. Richard Wright a focinál csak a pénzt szereti jobban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik