Foci

Kassai vezeti a világ egyik legvadabb derbijét

Kassai Viktor fújja majd a sípot az egyiptomi labdarúgó-bajnokság keddi, kairói rangadóján, az Al Ahly és a Zamalek összecsapásán, írja a pontvadászat honlapja. A portál azt írja, hogy az ország szövetsége választotta ki a magyar játékvezetőt a feladatra. Kassai segítői Tóth Vencel és Ring György lesznek, Farkas Ádám pedig a negyedik játékvezető szerepét tölti be. A hír

Az Ahram Online is foglalkozik a hírrel, a portál röviden bemutatja Kassait, megemlítve, hogy ott volt a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon is, valamint ő vezette a 2011-es Bajnokok Ligája döntőjét, amelyen a spanyol Barcelona 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet a Wembley Stadionban.

Az Al Ahly és a Zamalek összecsapását arrafelé csak egyiptomi klasszikusként emlegeti, mivel egész Afrika két legsikeresebb klubjáról van szó. 1948 óta tart a rivalizálás a felek között, eddig 153 derbit rendeztek, 62-szer a bajnokságot jelenleg vezető Al Ahly, 35-ször a Zamalek nyert, 56-szor pedig döntetlent játszottak a csapatok.

Nem csak a pályán nagy a küzdelem, hanem a lelátón is, megannyi verekedés tört már ki a két szurkolótábor között, volt, amelyik tragikus kimenetelű volt. A World Soccer Magazine 2008-ban a világ 8. legvadabb derbijének választotta a kairói rangadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik