Foci

Dárdai: Ha veszítenénk, abba sem hal bele senki

Rangadó vár a német labdarúgó-bajnokságban harmadik helyen álló Hertha BSC csapatára szombaton, a második Borussia Dortmund látogat ugyanis a fővárosba. A BVB jó formában várja az összecsapást, két bajnokit is nyert idén az együttes, míg Dárdai Pálék első 2016-os győzelmükre hajtanak az Augsburg és a Werder Bremen elleni döntetlen után.

A bz-berlin.de értesülései szerint Dárdai ennek szellemében támadóbb szellemben kívánja pályára küldeni csapatát, a jól bejáratott 4-2-3-1-es felállás helyett most egy offenzívebb 4-1-4-1-gyel jelentkezhet a Hertha.

Telt ház várható egy remek csapat ellen. Ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat, úgyhogy támadólag szeretnénk fellépni, erre készültünk és a csapatom készen áll rá. Nem túlélni akarjuk a meccset, hanem meg szeretnénk nyerni azt. De ha veszítenénk, abba sem hal bele senki

– idézi Dárdait a Berliner Zeitung.

Két magyar érdekeltségű összecsapást rendeznék még a játéknapon: a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Frankfurt a VfB Stuttgartot fogadja, a hannoveri Szalai Ádám pedig korábbi munkaadójával, a Mainzcal nézhet majd farkasszemet.

Kleinheisler László együttese, a Werder Bremen túl van soros meccsén, a magyar játékos pénteken kezdőként 75 percet kapott. Csapata 5-1-re kikapott a Borussia Mönchengladbach otthonában.

A Bundesliga 20. fordulójának programja:

péntek:
Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 5-1 (2-0)

szombat:
FC Ingolstadt 04-FC Augsburg 15.30
FC Schalke 04-VfL Wolfsburg 15.30
Hannover 96-FSV Mainz 05 15.30
Hertha BSC-Borussia Dortmund 15.30
Eintracht Frankfurt-VfB Stuttgart 15.30
Bayer Leverkusen-Bayern München 18.30

vasárnap:
Hamburger SV-1. FC Köln 15.30
1899 Hoffenheim-Darmstadt 98 17.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik