Foci

Kleinheisler kezdő volt, nagyon kikaptak a Gladbach otthonában

A válogatott középpályást a 75. percben lecserélték.

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 20. fordulójában az osztályozós helyen álló Werder Bremen látogatott a mérkőzés előtt hatodik pozícióban tanyázó Borussia Mönchengladbach otthonába. A vendégeknél Kleinheisler László először volt a kezdőcsapat tagja, sok örömben azonban nem volt része.

A hazaiak remekül kezdték a mérkőzést, Lars Stindl egy szépen kijátszott akció végén passzolt a kapu közepébe (1-0).

A Gladbach nem lassított, fél óra játék után az üresen maradt Andreas Christensen maradt őrizetlenül, és az üres kapuba továbbított (2-0).

Viktor Skripnik vezetőedző félidei fejmosása sem hatott a brémai alakulatnak, öt perccel a fordulás után újfent a dán középhátvéd, Christensen talált be, ezúttal egy szöglet után fejelt a hálóba (3-0).

A Werder az 56. percben szépíteni tudott, a Levin Öztunali buktatásáért megítélt büntetőt Claudio Pizarro váltotta gólra (3-1).

A vendégek pontszerzésről szőtt álmai a 70. percben foszlottak szét, akkor ugyanis Raffael is eredményes volt büntetőből (4-1).

Kleinheisler a 75. percben hagyta el a pályát, helyét Maximilian Eggestein vette át.  A hajrában Havard Nordtveit is eredményes volt, a norvég középpályás hatalmas gólt rúgott a léc alá (5-1).

Győzelmével a Gladbach feljött a negyedik helyre, míg a Werder maradt a 16.

Eredmény – Bundesliga, 20. forduló

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 5-1 (2-0)
Gólszerző: Stindl (12.), Christensen (31., 50.), Raffael (70. – büntetőből), Nordveit (88.) illetve Pizarro (56. – büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik