Foci

Király Kupa: megvan, kivel játssza a döntőt a Barca

Mint arról korábban beszámoltunk, a Barcelona kivégezte a Valenciát a Nou Campban a Király Kupa elődöntőjében és ezzel el is döntötte a továbbjutás kérdését az odavágón. Csütörtökön a Sevilla is hasonlóan cselekedett.

A piros-fehérek szűk fél óra elteltével megszerezhették volna a vezetést a Celta Vigo ellen, de Gameiro büntetőt rontott.

Még az első játékrészben előnybe került ugyanakkor a házigazda, Rami fejese landolt a hálóban a szünet előtti utolsó percben.

Ami nem ment a tizenegyespontról, az ment akcióból Gameirónak a második félidőben. A villámgyors csatár a térfélcserét követően óriási sprintet vágott le, majd magabiztosan a bal felsőbe emelt.

Hiába tologatta többet a labdát a vigói különítmény, három perccel később ismét Gameiro robbant ki a védők gyűrűjéből és a kontra végén újból a kapuba talált.

A hajrában Krohn-Dehli tette fel az i-re a pontot, természetesen ő is egy ellentámadás végén volt eredményes.

Bár a labdarúgásban bármi megtörténhet, nem valószínű, hogy a Valencia hét, a Celta pedig négy gólt le tud dolgozni 90 perc alatt, így a Király Kupa fináléjában megismétlődhet a 2015-ös európai Szuperkupa-döntő.

Eredmények – Spanyol Király Kupa, elődöntő, első mérkőzés:

Sevilla-Celta Vigo 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Rami (45.), Gameiro (59., 62.), Krohn-Dehli (87.)

 

szerdán játszották:
FC Barcelona-Valencia 7-0 (3-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik