Foci

Alakul a Felcsút 3.

Az mfor.hu azt állítja, a Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesület szerződött partnere a PFLA-nak és ez a támogatottságán is meglátszik.

A gazdasági oldal utánajárt, milyen pénzből és mekkora összegből gyarapszik Putnok egyik relatív új utánpótlás egyesülete. A borsodi település futballberkekben leginkább arról híres, hogy  a Vasas és a magyar válogatott egykori legendás bombázója, Várady Béla Putnokon kezdte a pályafutását, így a városi sportközpont, a futballpálya is az ő nevét viseli.

Itt játszik a település NB3-as csapata is, de most nem erről van szó, hanem a Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesületről, amelyet 2011-ben két helyi fideszes országgyűlési képviselő és polgármester alapított.

Tamás Barnabás korábbi országgyűlési képviselő és évek óta Putnok polgármestere, Demeter Zoltán pedig Bánhorváti korábbi polgármestere, jelenleg országgyűlési képviselő. Az egyesület elnöke Negrutz Ágoston, a Fidesz kazincbarcikai képviselője.

mfor.hu
Forrás: mfor.hu

A Sajóvölgye Focisuli együttműködő partnere a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, de ennek nyilván semmi köze ahhoz, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség oldalán található adatbázis szerint 2011 és 2015 között összesen 1,055 milliárd forintnyi TAO-támogatásban részesült az egyesület, továbbá 2015 év végén az EMMI is adott ehhez 335 millió forintot. Ebből eddig 847 milliót költöttek el. Figyelemre méltó, hogy az alakulásukat követő első évben 221,7 millió forint TAO-támogatásban részesültek.

Az mfor.hu tovább ragozza a témát, aki kíváncsi az összes részletre az itt olvashatja el. Minden esetre a gyerekek boldogok, fociznak és például januárban Czirle Zsolt edző tanítványai rangos tornán gyűjtötték be az aranyérmet Rimaszombaton (lásd a fenti képen).

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik