Foci

Futsal-Eb: Dróth a legjobb csapat ellen mutatta meg, hogy világklasszis

A magyar csapat legjobbja beférne a spanyol válogatottba is, legalábbis a szövetségi kapitány szerint.

Amint arról már beszámoltunk, a magyar futsalválogatott 5-2-re kikapott Spanyolországtól a szerbiai Európa-bajnokság B-csoportjának első mérkőzésén. A nemzeti együttesre nem lehetett panasz, jól helytállt a világranglista-vezető ellen, a keddi játék bizakodásra ad okot az Ukrajna elleni mérkőzés előtt.

A találkozó után Sito Rivera szövetségi kapitány értékelte az összecsapást. A kapitány elmondta, jól küzdött a társaság, és jól is játszott a hatszoros Európa-bajnok ellen.

A világ legjobb csapata ellen játszottunk, jól futsaloztunk, küzdöttünk és nem adtuk fel. Jól is védekeztünk, de az látszik, ez egy más szint, így elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Büszke vagyok a csapatra, amely egy évvel ezelőtt ötgólos vereséget szenvedett a spanyoloktól. Természetesen ez jobb eredmény, ráadásul sok fiatal játékosunk van, örülök, hogy őket is be tudtuk építeni.

A spanyol szakember kitért a két gólt szerző Dróth Zoltán teljesítményére is. Rivera kiemelte, a kazah Almati csapatához januárban átigazoló futsalos megmutatta, hogy világklasszis játékos, és a keddi ellenfél csapatába is beférne – írja a Nemzeti Sport.

Az Ukrajna ellni mérkőzéssel kapcsolatban így fogalmazott a kapitány:

Semmi sem változott, szeretnénk továbbjutni. Tudtuk, hogy valószínűleg kikapunk a spanyoloktól, az ukránok ellen kell kiharcolni, hogy a legjobb nyolc csapat között legyünk.

A magyar válogatott csütörtök este 21.00 órától játszik az ukránokkal. A képlet egyszerű, amennyiben megnyerjük az összecsapást, gyakorlatilag bejutunk a negyeddöntőbe. Döntetlen esetén a szombati spanyol-ukrán dönt, ahol már a gólarányt is számolgatni kellene. Vereséggel értelemszerűen nem juthatunk be a legjobb nyolc közé.

Eredmény – Futsal Európa-bajnokság, B csoport

Spanyolország – Magyarország 5-2 (3-0)
Gólszerző: Németh (7. – öngól), Bebe (15.), Miguelín (20., 29.), Andresito (36.) illetve Dróth (24., 38.)

Spanyolország: Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos
Cserék: Jesús Herrero (k.), Juanjo (k.), Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelín
Szövetségi kapitány: José Venancio López

Magyarország: Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Rábl
Cserék: Tihanyi (k.), Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú
Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Ajánlott videó

Olvasói sztorik