Foci

Eldőlt: Lionel Messit kihagyják az olimpiai csapatból

Az argentin zseni nem szerezheti meg második olimpiai aranyérmét a riói nyári játékokon. Nem nevezik őt a keretbe.

Gerardo Tata Martino 2013-14-es bajnokságban irányította a Barcelona együttesét, onnan a legközelebbi ismertsége Lionel Messivel.

A katalán klubvezetés vele próbálta betölteni azt az űrt, amit Pep Guardiola távozása, majd az őt zseniálisan váltó Tito Vilanova hagyott maga után. Nem sikerült neki maradandót alkotni. Irányításával “csak” második lett a Barca, de a fő gond az volt, hogy nem tudta kezelni, egységben tartani a csapatot. “Csak” második lett a Barca vele, távoznia kellett.

Europress
Mertino és Messi a válogatottnál amúgy jól meg van Fotó: Europress

Nos, Gerardo Tata Martino azóta argentin kapitány lett és hétfőn kifejtette, nem szeretné, hogy az ötszörös aranylabdás játékos – aki a júniusi centenáriumi Copa Americán az argentin együttes csapatkapitánya lesz – kizsigerelje magát egy fárasztó klubszezont követően, ezért nem nevezi és el sem viszi a riói olimpiára.

“Messi nem megy az olimpiára, mert sok más fontos feladat is vár ránk idén. Az olimpia előtt ott lesz a Copa America, az ötkarikás játékok után pedig négy forduló a világbajnoki selejtezősorozatból. A jelek szerint a Barcelona szezonja nagyon hosszú lesz. Természetesen szeretnének minden sorozatban győzni, de nem minden áron: nem fogom a pályára küldeni a játékosokat azért, hogy ott haljanak meg”

– nyilatkozta Martino.

Az idén százesztendős Copa America a legnagyobb múltra visszatekintő válogatott torna, az idei, 16 csapatot felvonultató viadalon az Egyesült Államokban tíz válogatott képviseli a dél-amerikai és hat a közép-amerikai térséget. Messit tagja volt a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes válogatottnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik