Foci

Németh Krisztián távozik a Kansastől

németh krisztián (Array)
németh krisztián (Array)

A magyar labdarúgó-válogatott támadója a katari al-Garafa együttesénél folytatja pályafutását – jelentette be a Sporting Kansas City hivatalos honlapján péntek éjjel.

Az átigazolás díját nem hozták nyilvánosságra, annyi azonban biztos, hogy az MLS szabályzata szerint a Kansas az összeg kétharmadát kapja majd meg. Egyelőre az is kérdés, mennyi időre kötelezte el magát a csatár.

A legjobbakat kívánom Krisztiánnak, és szeretnék köszönetet mondani mindazért, amit a klubért tett. Nagyon tehetséges játékos és nagyban hozzájárult, hogy tavaly a mi kezünkbe került U. S. Open Cup trófeája

– búcsúzott Peter Vermes, a klub menedzsere.

A 27 éves Németh Krisztiánt 2014-ben az év újonc játékosának választották a tengerentúlon, a tavalyi szezonban pedig ő érdemelte ki a legszebb gól szerzőjének járó különdíjat.

A hétszeres bajnok al-Garafa jelenleg nyolcadik tizennégy csapatos a katari bajnokságban, az előző idényben pedig hetedikként zártak.

Amerikai sejtések szerint Németh azért is válthatott klubot, mert így egyszerűbben tud majd hazajárni a válogatotthoz a közelgő Európa-bajnokság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik