Foci

Kleinheisler bemutatkozott, őrült meccsén ikszeltek Dárdaiékkal

Szalai Ádám és Huszti Szabolcs is végigjátszotta csapata bajnoki mérkőzését.

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 19. fordulójában a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a Werder Bremen otthonába látogatott. A fővárosiak nagyszerűen kezdték a mérkőzést, előbb Vladimir Darida, majd Marvin Plattenhardt volt eredményes.

A Werder januárban igazolt magyar játékosa, Kleinheisler László a 63. percben lépett pályára élete első Bundesliga összecsapásán, beállítása után új lendületet kapott a brémai alakulat. Fin Bartels a 67. percben szépített, de Salomon Kalou szinte azonnal visszaállította a kétgólos különbséget.

Viktor Skripnik fiai nem adták fel, Claudio Pizarro büntetőből szerzett gólt, majd Santiago Garcia a 77. percben beállította a 3-3-as végeredményt.

Szalai Ádám végigjátszotta a Bayer Leverkusen elleni mérkőzést, de sok örömben nem volt része. A Hannover a második tavaszi összecsapását is elveszítette, ezúttal három góllal. A Wolfsburg elleni győzelem után most döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt, Huszti Szabolcs az elsőtől az utolsó pillanatig ott volt a gyepen.

A Borussia Dortmund a vártnál talán nehezebben, de legyőzte az Ingolstadt csapatát. A hazaiak nyerőembere a házi gólkirály, Pierre-Emerick Aubameyang volt, aki duplázott az összecsapáson. A Dortmund legnagyobb riválisa, a Schalke is győzött, a kék-fehér alakulat Darmstadtból hozta el a három pontot.

Eredmény – Bundesliga, 19. forduló

Werder Bremen – Hertha BSC 3-3 (0-2)
Gólszerző: Bartels (67.), Pizarro (75. – büntetőből), Garcia (77.) illetve Darida (29.), Plattenhardt (44.), Kalou (71.)
Bayer Leverkusen – Hannover 96 3-0 (1-0)
Gólszerző: Kiessling (44.), J. Hernandez (63. – büntetőből, 87.)
Augsburg – Eintracht Frankfurt 0-0
Borussia Dortmund – Ingolstadt 2-0 (0-0)
Gólszerző: Aubameyang (77., 86.)
Darmstadt – Schalke 04 0-2 (0-1)
Gólszerző: Meyer (43.), Sané (53.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik