Foci

Horvát csapatot győzött le a Fradi, német negyedosztályútól kapott ki az Újpest

Debrecen-Ferencváros (Array)
Debrecen-Ferencváros (Array)
Megszerezte első gólját a zöld-fehérek januárban igazolt német futballistája.

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a beleki edzőtáborban a Ferencváros labdarúgócsapata. A zöld-fehérek ellen a horvát élvonalban szereplő Hajduk Split volt.

A klub honlapjának beszámolója szerint a bajnokság listavezetője rosszul kezdte a mérkőzést, Nagy Ádám pontatlanul adta haza a labdát, Dibusz Dénes pedig Jeffersonhoz passzolt, aki 30 méterről az üres kapuba lőtt.

A Fradi még a szünet előtt fordított, előbb egy remek kiugratás után Radó András egyenlített, majd egy szépen felépített akció végén Varga Roland talált a kapuba. A második játékrészben megszerezte első gólját a Fradiban Florian Trinks. A januárban igazolt középpályás előbb a kapusba lőtte a labdát, majd a kipattanót bepofozta. Alig egy perc múlva Busai Attila is betalált, ő Roland Lamah középre tett labdáját gurította közelről a hálóba.

A hajrában még egy büntetőből szerzett góllal közelebb zárkózott a Hajduk, de az FTC győzelme így sem forgott veszélyben.

Negyedik mérkőzését is elveszítette Törökországban az Újpest. Az OTP Bank Liga második helyén telelő gárda a Wil, a Nürnberg és a Steaua Bukarest elleni összecsapások után kikapott német negyedosztályú Carl Zeiss Jena együttesétől is.

A németek már korán vezetést szereztek, Buval egy hosszú indítás után lőtt a kapuba. Kilenc perccel a szünet előtt már kettővel ment a Jena, egy beadásra Starke érkezett a hosszún és nem hibázott. A hajrában pedig kialakult a 3-0-s végeredmény, egy rosszul kifejelt labda után Wolfram elé került a labda, aki ziccerben higgadt maradt – derül ki a klub honlapján található tudósításból.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Ferencváros – Hajduk Split (horvát) 4-2 (2-1)
Újpest – Carl Zeiss Jena (német IV.) 0-3 (0-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik