Foci

Dzsudzsák Balázs eltátotta a száját

A labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya szerint a hétvégi török bajnoki mérkőzése előtt olyan történt, amilyet ő még nem látott.

Vasárnap Dzsudzsák Balázst csapata 1-0-s hátrányánál a 62. percben lecserélték a Gaziantepspor ellen idegenben meccsen, de csapata végül 3-2-re megnyerte török bajnokit. A találkozó előtt nagy mennyiségű hó esett, ami ritkaság arrafelé, így nem csoda, ha ez okozott egy kis problémát.

“Ilyet még nem látott… Errefelé a hókotrót még a mesékből sem ismerik, és mivel egy órával a meccs előtt tizenöt centis hó állt a pályán, mindenki a fejét vakargatva nézelődött. Aztán az egyik szurkoló kitalálta, majd ők letolják a havat a pályáról, száz-százötven drukkert beengedtek a játéktérre, akik nekiláttak a munkának. Miközben mi nagyjából egy ötször öt méteres letisztított területen melegítettünk, a szurkolók időnként odajöttek szelfizni egyet velünk… Azt hittem, Oroszországban már mindent láttam, de ez számomra is új volt”

– mesélte Dzsudzsák a Nemzeti Sport keddi lapszámában.

Megjegyezzük, úgy látszik, Dzsudzsák még nem hallott a legendás Garami-féle téli MTK-s alapozásokról. A kék-fehéreknél ugyanis alapvetés volt, hogy ha behavazott, melegítésként a játékosok tolták le a havat edzés előtt a pályáról…

A Busaspor egymás után hét mérkőzést (három bajnoki és négy kupa-) nyert meg, karácsony óta. Jelenleg 24 ponttal a 18 csapatos török bajnokság 11. helyén állnak. A 7. Akhisar Belediyesportal szemben hat pont a lemaradásuk, míg az éllovas Fenerbahcét 22 pont távolságból figyelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik