Foci

Agüero duplája kellett a City pontszerzéséhez

Az argentinnak labdája volt a mesterhármashoz is. A West Ham kapufát fejelt a ráadásban.

Az óriásölő West Ham United otthonába látogatott a Manchester City labdarúgócsapata az angol bajnokság (Premier League) 23. fordulójának szombat esti mérkőzésén. Szinte el sem kezdődött a találkozó, máris hátrányban volt a City. Az 53. másodpercben Enner Valencia tizenegy méterről leadott lövése kötött ki Joe Hart kapujában.

A Kalapácsosok sokáig nem örülhettek a vezetésnek, Sergio Agüero a 9. percben büntetőből egalizált. A fordulás után Fabian Delph megpattanó lövése a kapufán csattant, majd ismét előnybe került a West Ham. Egy óriási bedobás után megint Valencia volt eredményes.

Agüero nem akart elmaradni ecuadori kollégájától a góllövés tekintetében, kilenc perccel a vége előtt lőtte be a szerencsésen elé kerülő labdát. Az argentinnak labdája volt a mesterhármashoz, de hibázott. A szerencsére a hazaiaktól is elpártolt, Cheikhou Kouyate fejese a felső lécen csattant a ráadás negyedik percében.

A döntetlennel a City második a tabellán, hátránya három pont a Leicester City mögött. Amennyiben az Arsenal vasárnap győz a Chelsea ellen, megelőzi őket. A West Ham hatodik, egy ponttal a Manchester United mögött.


Eredmény – Premier League, 23. forduló

West Ham United – Manchester City 2-2 (1-1)
Gólszerző: Valencia (1., 56.) illetve Agüero (9. – büntetőből, 81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik