Foci

Országok helyett kontinenseken rendezné a világbajnokságokat Infantino

Mint tudjuk, a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságot már 13 különböző városban rendezik majd meg, nem egy adott ország bonyolítja majd le a kontinensviadalt.

A FIFA elnöki székére pályázó Gianni Infantino szeretné követni az UEFA példáját és a jövőben ő is kontinensek közt osztaná szét a világbajnokságok rendezési jogát – írja a BBC.

Minden konföderációnak legalább két tornát várnia kellene, mielőtt újból kandidálhatna. Ez méltányosabb körforgást eredményezne és minden országnak megadatna a lehetőség, hogy vb-nek adjon otthont

– nyilatkozott az UEFA főtitkára.

Fontos lenne továbbá, hogy ne csak egy vagy két országban rendezzék a világbajnokságot, hanem az egész régióban. Ezzel az adott kontinens minden országa élvezhetné a vb előnyeit.

Az elnöki posztra Infantino mellett négyen pályáznak: Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik