Foci

Németország-Magyarország focimeccs lesz májusban

A német labdarúgó-válogatottal játszik barátságos felkészülési mérkőzést május végén a nyári franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat.

Sport Bild című német sportnapilap írta kedden ezt. Az újság értesülései szerint a találkozót május 29-én rendezik Németországban, de az ottani sportági szövetség (DFB) egyelőre nem erősítette meg ezeket az információkat. A DFB elnöksége szerdán ülésezik, a Sport Bild szerint aznap születik döntés a magyarok elleni összecsapásról is.

A Bernd Storck szövetségi kapitány által vezetett magyar együttes március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában. Csányi Sándor, a hazai szövetség (MLSZ) elnöke múlt szerdán azt mondta, a válogatott májusban egy, de minden bizonnyal két felkészülési összecsapást – egyet biztosan idegenben – vív majd, “még erősebb” rivális ellen.

A németekkel legutóbb 2010. május 29-én találkozott a magyar csapat, akkor a világbajnokságra készülő Nationalelf 3-0-ra nyert a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.

A németek a C csoportban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal játszanak az Eb-n.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik